Thaise mosselen met curry
Thaise mosselen met curry

Thaise mosselen met curry

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vet 27.3 g
Verzadigd vet 15.8 g
Koolhydraat 14.4 g
Suiker 3.6 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 20.1 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.

  3. Snij de pepertjes in de lengte in 2, verwijder de pitjes (of laat ze zitten als het wat pikanter mag) en snij in dunne reepjes.

  4. Rasp de gember.

  5. Snipper de lente-uitjes grof en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de chilipepers, het knoflook, de gember en de helft van de lente-uitjes enkele min.

  8. Voeg de currypasta toe en meng even.

  9. Voeg de kokosmelk toe, meng goed en doe er de mosselen bij.

  10. Laat enkele min. afgedekt garen op een matig vuur tot alle mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren op zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.

  11. Afwerking:
  12. Werk af met wat versgemalen zwarte peper en de rest van de lente-uitjes. Serveer bijvoorbeeld met wat stokbrood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.

  3. Snij de pepertjes in de lengte in 2, verwijder de pitjes (of laat ze zitten als het wat pikanter mag) en snij in dunne reepjes.

  4. Rasp de gember.

  5. Snipper de lente-uitjes grof en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de chilipepers, het knoflook, de gember en de helft van de lente-uitjes enkele min.

  8. Voeg de currypasta toe en meng even.

  9. Voeg de kokosmelk toe, meng goed en doe er de mosselen bij.

  10. Laat enkele min. afgedekt garen op een matig vuur tot alle mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren op zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.

  11. Afwerking:
  12. Werk af met wat versgemalen zwarte peper en de rest van de lente-uitjes. Serveer bijvoorbeeld met wat stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vet 27.3 g
Verzadigd vet 15.8 g
Koolhydraat 14.4 g
Suiker 3.6 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 20.1 g
Zout 2.2 g

Bekijk het recept digitaal