- Bewaar

- Bewaar
Thaise mosselen met curry
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.
-
Snij de pepertjes in de lengte in 2, verwijder de pitjes (of laat ze zitten als het wat pikanter mag) en snij in dunne reepjes.
-
Rasp de gember.
-
Snipper de lente-uitjes grof en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de chilipepers, het knoflook, de gember en de helft van de lente-uitjes enkele min.
-
Voeg de currypasta toe en meng even.
-
Voeg de kokosmelk toe, meng goed en doe er de mosselen bij.
-
Laat enkele min. afgedekt garen op een matig vuur tot alle mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren op zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.
-
Afwerking:
-
Werk af met wat versgemalen zwarte peper en de rest van de lente-uitjes. Serveer bijvoorbeeld met wat stokbrood.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.
-
Snij de pepertjes in de lengte in 2, verwijder de pitjes (of laat ze zitten als het wat pikanter mag) en snij in dunne reepjes.
-
Rasp de gember.
-
Snipper de lente-uitjes grof en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de chilipepers, het knoflook, de gember en de helft van de lente-uitjes enkele min.
-
Voeg de currypasta toe en meng even.
-
Voeg de kokosmelk toe, meng goed en doe er de mosselen bij.
-
Laat enkele min. afgedekt garen op een matig vuur tot alle mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren op zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.
-
Afwerking:
-
Werk af met wat versgemalen zwarte peper en de rest van de lente-uitjes. Serveer bijvoorbeeld met wat stokbrood.