Slaatje van gegrilde halloumi met rucola, olijven en geroosterde tomaat
Slaatje van gegrilde halloumi met rucola, olijven en geroosterde tomaat

Slaatje van gegrilde halloumi met rucola, olijven en geroosterde tomaat

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 323 kcal
Vet 25.8 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 8.2 g
Suiker 6.6 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 13.4 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Dep de halloumi goed droog en snij in plakjes van ± 1 cm.

  4. Scheur de blaadjes van het basilicum.

  5. Bereiding:
  6. Leg de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met de balsamicoazijn en 2 eetl. olijfolie. Breng op smaak met de kokosbloemsemsuiker, zwarte peper en zout.

  7. Laat ± 15 min. garen in de voorverwarmde oven.

  8. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de halloumi 3 à 4 min. goudbruin en gaar aan elke kant.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de rucola over de borden en leg er de geroosterde tomaten en de gebakken halloumi op. Werk af met de olijven en de basilicumblaadjes. Serveer als voorgerecht of met een stukje brood als lichte lunch.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Dep de halloumi goed droog en snij in plakjes van ± 1 cm.

  4. Scheur de blaadjes van het basilicum.

  5. Bereiding:
  6. Leg de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met de balsamicoazijn en 2 eetl. olijfolie. Breng op smaak met de kokosbloemsemsuiker, zwarte peper en zout.

  7. Laat ± 15 min. garen in de voorverwarmde oven.

  8. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de halloumi 3 à 4 min. goudbruin en gaar aan elke kant.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de rucola over de borden en leg er de geroosterde tomaten en de gebakken halloumi op. Werk af met de olijven en de basilicumblaadjes. Serveer als voorgerecht of met een stukje brood als lichte lunch.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 323 kcal
Vet 25.8 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 8.2 g
Suiker 6.6 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 13.4 g
Zout 1.8 g

Bekijk het recept digitaal