Pastaslaatje met gegrilde paprika en waterkers
Pastaslaatje met gegrilde paprika en waterkers

Pastaslaatje met gegrilde paprika en waterkers

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 525 kcal
Vet 15.4 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 79.6 g
Suiker 8.7 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 15.2 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en laat ze licht aanbakken met de velkant naar beneden op een matig hete barbecue. Je kan ze ook ± 20 min. bakken in een voorverwarmde oven op 220 °C.

  3. Hak intussen de blaadjes oregano grof.

  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem.

  5. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  6. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  7. Bereiding:
  8. Pel de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.

  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  10. Meng intussen de oregano, het citroensap, de zeste en de olijfolie onder de paprikareepjes. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Meng de pasta en de waterkers onder het slaatje. Werk af met de geroosterde pijnboompitten.

Tip

Lekker bij gegrilde vlees- of gevogeltebrochettes, maar ook bij gegrilde zalm.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en laat ze licht aanbakken met de velkant naar beneden op een matig hete barbecue. Je kan ze ook ± 20 min. bakken in een voorverwarmde oven op 220 °C.

  3. Hak intussen de blaadjes oregano grof.

  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem.

  5. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  6. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  7. Bereiding:
  8. Pel de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.

  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  10. Meng intussen de oregano, het citroensap, de zeste en de olijfolie onder de paprikareepjes. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Meng de pasta en de waterkers onder het slaatje. Werk af met de geroosterde pijnboompitten.

Tip

Lekker bij gegrilde vlees- of gevogeltebrochettes, maar ook bij gegrilde zalm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 525 kcal
Vet 15.4 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 79.6 g
Suiker 8.7 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 15.2 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal