- Bewaar

- Bewaar
Pastaslaatje met gegrilde paprika en waterkers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en laat ze licht aanbakken met de velkant naar beneden op een matig hete barbecue. Je kan ze ook ± 20 min. bakken in een voorverwarmde oven op 220 °C.
-
Hak intussen de blaadjes oregano grof.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem.
-
Pluk de blaadjes van de waterkers.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Pel de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
-
Meng intussen de oregano, het citroensap, de zeste en de olijfolie onder de paprikareepjes. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de pasta en de waterkers onder het slaatje. Werk af met de geroosterde pijnboompitten.
Lekker bij gegrilde vlees- of gevogeltebrochettes, maar ook bij gegrilde zalm.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en laat ze licht aanbakken met de velkant naar beneden op een matig hete barbecue. Je kan ze ook ± 20 min. bakken in een voorverwarmde oven op 220 °C.
-
Hak intussen de blaadjes oregano grof.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem.
-
Pluk de blaadjes van de waterkers.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Pel de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
-
Meng intussen de oregano, het citroensap, de zeste en de olijfolie onder de paprikareepjes. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de pasta en de waterkers onder het slaatje. Werk af met de geroosterde pijnboompitten.
Lekker bij gegrilde vlees- of gevogeltebrochettes, maar ook bij gegrilde zalm.