Brownies met rood fruit
Brownies met rood fruit

Brownies met rood fruit

Dessert
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 151 kcal
Energie 632 kj
Vet 7.3 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 19.3 g
Suiker 15.6 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 1.8 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het diepvriesfruit volledig ontdooien en uitlekken in een zeef.

  3. Breek de chocolade in grove stukken.

  4. Klop de eieren los met een vork.

  5. Meng de bloem met het bakpoeder en het snuifje zout.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Smelt de chocolade, samen met de boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat lichtjes afkoelen en roer er de melk en de suiker onder.

  9. Voeg de eieren toe, zeef er de bloem over en schep er het rood fruit onder.

  10. Giet het deeg in een rechthoekige ovenschaal met bakpapier. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  11. Afwerking:
  12. Serveer eventueel met vers rood fruit en een bolletje vanille-ijs.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het diepvriesfruit volledig ontdooien en uitlekken in een zeef.

  3. Breek de chocolade in grove stukken.

  4. Klop de eieren los met een vork.

  5. Meng de bloem met het bakpoeder en het snuifje zout.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Smelt de chocolade, samen met de boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat lichtjes afkoelen en roer er de melk en de suiker onder.

  9. Voeg de eieren toe, zeef er de bloem over en schep er het rood fruit onder.

  10. Giet het deeg in een rechthoekige ovenschaal met bakpapier. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  11. Afwerking:
  12. Serveer eventueel met vers rood fruit en een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 151 kcal
Energie 632 kj
Vet 7.3 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 19.3 g
Suiker 15.6 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 1.8 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal