- Bewaar

- Bewaar
Pittige bruschetta met gegrilde asperges en parmezaan
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde.
-
Snij de lente-uitjes in de lengte in 2.
-
Maak krullen van de parmezaan met een dunschiller.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag pikant eet). Snipper fijn.
-
Scheur de basilicumblaadjes.
-
Pers de limoen.
-
Snij elke snee brood in 2.
-
Snij het teentje knoflook in 2.
-
Bereiding:
-
Besmeer de halve sneetjes brood lichtjes met de olijfolie en rooster 1 min. aan elke kant op de rand van een hete barbecue.
-
Wrijf het knoflook telkens over 1 kant van het brood.
-
Leg de asperges en de lente-uitjes op de rand van de barbecue en grill 2 à 3 min. gaar.
-
Beleg de bruschetta's met de gegrilde asperges en lente-uitjes. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bestrooi met het pepertje en het basilicum. Werk af met de parmezaankrullen en enkele druppels limoensap.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde.
-
Snij de lente-uitjes in de lengte in 2.
-
Maak krullen van de parmezaan met een dunschiller.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag pikant eet). Snipper fijn.
-
Scheur de basilicumblaadjes.
-
Pers de limoen.
-
Snij elke snee brood in 2.
-
Snij het teentje knoflook in 2.
-
Bereiding:
-
Besmeer de halve sneetjes brood lichtjes met de olijfolie en rooster 1 min. aan elke kant op de rand van een hete barbecue.
-
Wrijf het knoflook telkens over 1 kant van het brood.
-
Leg de asperges en de lente-uitjes op de rand van de barbecue en grill 2 à 3 min. gaar.
-
Beleg de bruschetta's met de gegrilde asperges en lente-uitjes. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bestrooi met het pepertje en het basilicum. Werk af met de parmezaankrullen en enkele druppels limoensap.