Pittige bruschetta met gegrilde asperges en parmezaan
Pittige bruschetta met gegrilde asperges en parmezaan

Pittige bruschetta met gegrilde asperges en parmezaan

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 247 kcal
Energie 1033 kj
Vet 12.3 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 18.9 g
Suiker 3.2 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 14.4 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde.

  3. Snij de lente-uitjes in de lengte in 2.

  4. Maak krullen van de parmezaan met een dunschiller.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag pikant eet). Snipper fijn.

  6. Scheur de basilicumblaadjes.

  7. Pers de limoen.

  8. Snij elke snee brood in 2.

  9. Snij het teentje knoflook in 2.

  10. Bereiding:
  11. Besmeer de halve sneetjes brood lichtjes met de olijfolie en rooster 1 min. aan elke kant op de rand van een hete barbecue.

  12. Wrijf het knoflook telkens over 1 kant van het brood.

  13. Leg de asperges en de lente-uitjes op de rand van de barbecue en grill 2 à 3 min. gaar.

  14. Beleg de bruschetta's met de gegrilde asperges en lente-uitjes. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Bestrooi met het pepertje en het basilicum. Werk af met de parmezaankrullen en enkele druppels limoensap.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde.

  3. Snij de lente-uitjes in de lengte in 2.

  4. Maak krullen van de parmezaan met een dunschiller.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag pikant eet). Snipper fijn.

  6. Scheur de basilicumblaadjes.

  7. Pers de limoen.

  8. Snij elke snee brood in 2.

  9. Snij het teentje knoflook in 2.

  10. Bereiding:
  11. Besmeer de halve sneetjes brood lichtjes met de olijfolie en rooster 1 min. aan elke kant op de rand van een hete barbecue.

  12. Wrijf het knoflook telkens over 1 kant van het brood.

  13. Leg de asperges en de lente-uitjes op de rand van de barbecue en grill 2 à 3 min. gaar.

  14. Beleg de bruschetta's met de gegrilde asperges en lente-uitjes. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Bestrooi met het pepertje en het basilicum. Werk af met de parmezaankrullen en enkele druppels limoensap.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 247 kcal
Energie 1033 kj
Vet 12.3 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 18.9 g
Suiker 3.2 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 14.4 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g

Bekijk het recept digitaal