Plattekaastaart met rood fruit
Plattekaastaart met rood fruit

Plattekaastaart met rood fruit

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 301 kcal
Energie 1259 kj
Vet 17.8 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 26.4 g
Suiker 21.5 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 8.4 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het fruit ontdooien (en vang eventueel het sap op).

  3. Mix de boterkoekjes met de vetstof tot een plakkerig mengsel.

  4. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers uit.

  5. Meng de verse kaas met de suiker, het limoensap, de zeste en de bloem.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  8. Verdeel het koekjesmengsel over een taartvorm en druk goed aan.

  9. Scheid de eidooiers van de eiwitten en klop het eiwit goed op.

  10. Meng de eidooiers met het kaasmengsel en schep er het opgeklopte eiwit onder en daarna het fruit.

  11. Verdeel over de koekjesbodem en zet de taart ± 1 u. in de voorverwarmde oven.

Tip

Maak van het sap van het ontdooide fruit een lekkere coulis die je bijvoorbeeld in een smoothie kan gebruiken.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het fruit ontdooien (en vang eventueel het sap op).

  3. Mix de boterkoekjes met de vetstof tot een plakkerig mengsel.

  4. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers uit.

  5. Meng de verse kaas met de suiker, het limoensap, de zeste en de bloem.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  8. Verdeel het koekjesmengsel over een taartvorm en druk goed aan.

  9. Scheid de eidooiers van de eiwitten en klop het eiwit goed op.

  10. Meng de eidooiers met het kaasmengsel en schep er het opgeklopte eiwit onder en daarna het fruit.

  11. Verdeel over de koekjesbodem en zet de taart ± 1 u. in de voorverwarmde oven.

Tip

Maak van het sap van het ontdooide fruit een lekkere coulis die je bijvoorbeeld in een smoothie kan gebruiken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 301 kcal
Energie 1259 kj
Vet 17.8 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 26.4 g
Suiker 21.5 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 8.4 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal