- Bewaar

- Bewaar
Volkorenrijst met kipfilet, appel en broccoli
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de kipfilet in reepjes.
-
Snij de broccoli in roosjes en de ongeschilde appelen in dunne plakjes.
-
Hak de blaadjes van de koriander grof.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met deksel en stoof de sjalot glazig. Voeg de rijst toe en laat even bakken. Overgiet met 5 dl water met een snuifje zout. Laat 20 à 25 min. afgedekt garen.
-
Blanceer of stoom de broccoli.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kipreepjes krokant. Haal uit de pan en hou warm.
-
Smelt de boter in de pan en bak de appelen bruin. Bestrooi met het currypoeder en de bloem. Blus met een scheutje appelsap en voeg het roomalternatief toe. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de curry met de rijst en de broccoli en werk af met de grofgehakte koriander.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de kipfilet in reepjes.
-
Snij de broccoli in roosjes en de ongeschilde appelen in dunne plakjes.
-
Hak de blaadjes van de koriander grof.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met deksel en stoof de sjalot glazig. Voeg de rijst toe en laat even bakken. Overgiet met 5 dl water met een snuifje zout. Laat 20 à 25 min. afgedekt garen.
-
Blanceer of stoom de broccoli.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kipreepjes krokant. Haal uit de pan en hou warm.
-
Smelt de boter in de pan en bak de appelen bruin. Bestrooi met het currypoeder en de bloem. Blus met een scheutje appelsap en voeg het roomalternatief toe. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de curry met de rijst en de broccoli en werk af met de grofgehakte koriander.