Volkorenrijst met kipfilet, appel en broccoli
Volkorenrijst met kipfilet, appel en broccoli

Volkorenrijst met kipfilet, appel en broccoli

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2816 kj
Energie 673 kcal
Vet 20 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 61.4 g
Suiker 8.3 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 58.8 g
Zout 1.1 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kipfilet in reepjes.

  3. Snij de broccoli in roosjes en de ongeschilde appelen in dunne plakjes.

  4. Hak de blaadjes van de koriander grof.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met deksel en stoof de sjalot glazig. Voeg de rijst toe en laat even bakken. Overgiet met 5 dl water met een snuifje zout. Laat 20 à 25 min. afgedekt garen.

  8. Blanceer of stoom de broccoli.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kipreepjes krokant. Haal uit de pan en hou warm.

  10. Smelt de boter in de pan en bak de appelen bruin. Bestrooi met het currypoeder en de bloem. Blus met een scheutje appelsap en voeg het roomalternatief toe. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de curry met de rijst en de broccoli en werk af met de grofgehakte koriander.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kipfilet in reepjes.

  3. Snij de broccoli in roosjes en de ongeschilde appelen in dunne plakjes.

  4. Hak de blaadjes van de koriander grof.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met deksel en stoof de sjalot glazig. Voeg de rijst toe en laat even bakken. Overgiet met 5 dl water met een snuifje zout. Laat 20 à 25 min. afgedekt garen.

  8. Blanceer of stoom de broccoli.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kipreepjes krokant. Haal uit de pan en hou warm.

  10. Smelt de boter in de pan en bak de appelen bruin. Bestrooi met het currypoeder en de bloem. Blus met een scheutje appelsap en voeg het roomalternatief toe. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de curry met de rijst en de broccoli en werk af met de grofgehakte koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2816 kj
Energie 673 kcal
Vet 20 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 61.4 g
Suiker 8.3 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 58.8 g
Zout 1.1 g
natrium 0.4 g

Bekijk het recept digitaal