Veggieburger met zoete aardappel en perzik
Veggieburger met zoete aardappel en perzik

Veggieburger met zoete aardappel en perzik

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 554 kcal
Vet 20.2 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 66.6 g
Suiker 14.2 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 22 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng de groenteburgermix met water (instructies: zie verpakking) en vorm 4 burgers met de handen. Laat 15 min. opstijven in de koelkast.

  3. Schil intussen de zoete aardappelen en snij in schijven van max. 1/2 cm dik.

  4. Snij het vruchtvlees van de perziken in partjes.

  5. Rits de blaadjes van de takjes oregano.

  6. Hak de peterselie fijn en meng onder het alternatief voor yoghurt en de dadelstroop. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en gril de zoete aardappel 15 min. goudbruin en gaar. Voeg op het einde de partjes perzik toe en gril even. Kruid met de oreganoblaadjes, zwarte peper en zout.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de groenteburgers ± 3 min. goudbruin aan elke kant.

  10. Snij de burgerbroodjes open en rooster lichtjes onder de hete grill.

  11. Afwerking:
  12. Beleg de broodjes met zoete aardappel, eikenbladsla, een groenteburger en enkele partjes perzik. Lepel er wat dadeldressing over. Serveer met de rest van de sla, zoete aardappel, perzikpartjes en dressing.

Tip

Taakjes voor de kinderen: * veggieburgers vormen met de handjes * de blaadjes van de oregano plukken * de yoghurt, de dadelstroop en de peterselie mengen * de burgers samenstellen

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng de groenteburgermix met water (instructies: zie verpakking) en vorm 4 burgers met de handen. Laat 15 min. opstijven in de koelkast.

  3. Schil intussen de zoete aardappelen en snij in schijven van max. 1/2 cm dik.

  4. Snij het vruchtvlees van de perziken in partjes.

  5. Rits de blaadjes van de takjes oregano.

  6. Hak de peterselie fijn en meng onder het alternatief voor yoghurt en de dadelstroop. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en gril de zoete aardappel 15 min. goudbruin en gaar. Voeg op het einde de partjes perzik toe en gril even. Kruid met de oreganoblaadjes, zwarte peper en zout.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de groenteburgers ± 3 min. goudbruin aan elke kant.

  10. Snij de burgerbroodjes open en rooster lichtjes onder de hete grill.

  11. Afwerking:
  12. Beleg de broodjes met zoete aardappel, eikenbladsla, een groenteburger en enkele partjes perzik. Lepel er wat dadeldressing over. Serveer met de rest van de sla, zoete aardappel, perzikpartjes en dressing.

Tip

Taakjes voor de kinderen: * veggieburgers vormen met de handjes * de blaadjes van de oregano plukken * de yoghurt, de dadelstroop en de peterselie mengen * de burgers samenstellen

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 554 kcal
Vet 20.2 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 66.6 g
Suiker 14.2 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 22 g
Zout 2.3 g

Bekijk het recept digitaal