Tagliatelle met spekjes en champignon-preisaus
Tagliatelle met spekjes en champignon-preisaus

Tagliatelle met spekjes en champignon-preisaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2983 kj
Energie 713 kcal
Vet 27.1 g
Verzadigd vet 14.1 g
Koolhydraat 76.7 g
Suiker 6 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 31.5 g
Zout 3.7 g
natrium 1.5 g
Groente, fruit, noten en oliën 26 %
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de prei in fijne reepjes.

  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Snij de champignons in partjes.

  5. Verkruimel de blauwgeaderde kaas.

  6. Hak de platte peterselie grof.

  7. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en snipper fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een pan en bak de spekblokjes 5 min. goudbruin.

  10. Voeg de rozemarijn, de preireepjes en de fijngesnipperde sjalotten toe en stoof 5 min.

  11. Voeg de champignons toe en roerbak even. Doe er de tomatenpuree en de witte wijn bij en laat 10 min. afgedekt sudderen.

  12. Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Meng de pasta meteen onder de champignonsaus en kruid met zwarte peper en zout. Verdeel er de stukjes kaas over en werk af met de peterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de prei in fijne reepjes.

  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Snij de champignons in partjes.

  5. Verkruimel de blauwgeaderde kaas.

  6. Hak de platte peterselie grof.

  7. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en snipper fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een pan en bak de spekblokjes 5 min. goudbruin.

  10. Voeg de rozemarijn, de preireepjes en de fijngesnipperde sjalotten toe en stoof 5 min.

  11. Voeg de champignons toe en roerbak even. Doe er de tomatenpuree en de witte wijn bij en laat 10 min. afgedekt sudderen.

  12. Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Meng de pasta meteen onder de champignonsaus en kruid met zwarte peper en zout. Verdeel er de stukjes kaas over en werk af met de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2983 kj
Energie 713 kcal
Vet 27.1 g
Verzadigd vet 14.1 g
Koolhydraat 76.7 g
Suiker 6 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 31.5 g
Zout 3.7 g
natrium 1.5 g
Groente, fruit, noten en oliën 26 %

Bekijk het recept digitaal