Aardappel-groentepannetje met spek en een spiegelei
Aardappel-groentepannetje met spek en een spiegelei

Aardappel-groentepannetje met spek en een spiegelei

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 23.3 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 47.8 g
Suiker 6 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 24.2 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de rode paprika. Snij het vruchtvlees in reepjes.

  3. Snij de uien in ringen.

  4. Snij de champignons in 4.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de diepgevroren erwten 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een ruime pan en bak de champignons en de spekreepjes 6 min. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg 1 eetl. olijfolie, de uien en de halve krieltjes en de paprika toe. Laat zo'n 8 min. verder bakken. Roer regelmatig om.

  10. Meng er de erwtjes onder en laat nog even mee opwarmen. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak 4 spiegeleieren. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi het aardappelpannetje met het bieslook. Verdeel over de borden en leg er een spiegeleitje bovenop.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de rode paprika. Snij het vruchtvlees in reepjes.

  3. Snij de uien in ringen.

  4. Snij de champignons in 4.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de diepgevroren erwten 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een ruime pan en bak de champignons en de spekreepjes 6 min. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg 1 eetl. olijfolie, de uien en de halve krieltjes en de paprika toe. Laat zo'n 8 min. verder bakken. Roer regelmatig om.

  10. Meng er de erwtjes onder en laat nog even mee opwarmen. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak 4 spiegeleieren. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi het aardappelpannetje met het bieslook. Verdeel over de borden en leg er een spiegeleitje bovenop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 23.3 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 47.8 g
Suiker 6 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 24.2 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Palm Amberbier Wijn Jean Gamay Noir Vin de France

Bekijk het recept digitaal