- Bewaar

- Bewaar
Aardappelballetjes met gegrilde groenten in tomatensaus
Onze drankensuggesties
Bier Ciney Bruin Sterk donker bier Wijn Château Crillon A.O.P. Ventoux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper samen met de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de tomaten in 4 of 6, afhankelijk van de dikte.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat nog 2 min. drogen op het vuur. Draai de aardappelen door een roerzeef of stamp tot een fijne puree. Laat wat afkoelen.
-
Verdeel intussen de diepgevroren gegrilde groenten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 4 eetl. olijfolie. Kruid met 1 eetl. oregano, peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en het pepertje 1 à 2 min. Roer er de tomaten onder en kruid met 1 eetl. oregano, peper en zout. Laat op een zacht vuur 30 min. sudderen. Roer er 5 min. voor het einde de basilicumblaadjes onder.
-
Meng het ei, de bloem, de coppareepjes en 1/2 koffiel. zout onder de aardappelpuree. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.
-
Breng lichtgezouten water aan de kook. Zet het vuur lager zodra het water kookt en breng tot net onder het kookpunt. Voeg de aardappelballetjes toe en laat garen. Ze zijn klaar wanneer ze komen bovendrijven.
-
Afwerking:
-
Verdeel de aardappelballetjes en de gegrilde groenten over de borden en lepel er de tomatensaus over. Bestrooi met de parmezaanschilfers.
Onze drankensuggesties
Bier Ciney Bruin Sterk donker bier Wijn Château Crillon A.O.P. Ventoux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper samen met de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de tomaten in 4 of 6, afhankelijk van de dikte.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat nog 2 min. drogen op het vuur. Draai de aardappelen door een roerzeef of stamp tot een fijne puree. Laat wat afkoelen.
-
Verdeel intussen de diepgevroren gegrilde groenten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 4 eetl. olijfolie. Kruid met 1 eetl. oregano, peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en het pepertje 1 à 2 min. Roer er de tomaten onder en kruid met 1 eetl. oregano, peper en zout. Laat op een zacht vuur 30 min. sudderen. Roer er 5 min. voor het einde de basilicumblaadjes onder.
-
Meng het ei, de bloem, de coppareepjes en 1/2 koffiel. zout onder de aardappelpuree. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.
-
Breng lichtgezouten water aan de kook. Zet het vuur lager zodra het water kookt en breng tot net onder het kookpunt. Voeg de aardappelballetjes toe en laat garen. Ze zijn klaar wanneer ze komen bovendrijven.
-
Afwerking:
-
Verdeel de aardappelballetjes en de gegrilde groenten over de borden en lepel er de tomatensaus over. Bestrooi met de parmezaanschilfers.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ciney Bruin Sterk donker bier Wijn Château Crillon A.O.P. Ventoux