Aardappelblokjes met prinsessenbonen en courgette en runderburgers
Aardappelblokjes met prinsessenbonen en courgette en runderburgers

Aardappelblokjes met prinsessenbonen en courgette en runderburgers

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 421 kcal
Vet 12.4 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 33.5 g
Suiker 6.5 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 39.9 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snipper intussen de sjalotten en het knoflook fijn. Snij de courgette in fijne reepjes.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de runderburgers 5 à 7 min. goudbruin aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde braadpan en bak de diepgevroren aardappelblokjes goudbruin aan alle kanten.

  6. Roer er de sjalotten, het knoflook en de courgettereepjes onder en laat nog 10 min. mee garen. Roer er de prinsessenbonen onder en kruid met peper en zout.

  7. Meng de veldsla onder de aardappelen en verdeel over de borden. Serveer met een runderburger.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snipper intussen de sjalotten en het knoflook fijn. Snij de courgette in fijne reepjes.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de runderburgers 5 à 7 min. goudbruin aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde braadpan en bak de diepgevroren aardappelblokjes goudbruin aan alle kanten.

  6. Roer er de sjalotten, het knoflook en de courgettereepjes onder en laat nog 10 min. mee garen. Roer er de prinsessenbonen onder en kruid met peper en zout.

  7. Meng de veldsla onder de aardappelen en verdeel over de borden. Serveer met een runderburger.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 421 kcal
Vet 12.4 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 33.5 g
Suiker 6.5 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 39.9 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kasteel Tripel Sterk blond bier Wijn Hardy's 'Stamp of Australia' Cabernet-Merlot Australië Wijn Vintense 'Cépages' Merlot 0,0 % Alcoholvrije wijn

Bekijk het recept digitaal