Aardappelbootje met tomaat en garnaal
Aardappelbootje met tomaat en garnaal

Aardappelbootje met tomaat en garnaal

45 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 165 kcal
Vet 7 g
Koolhydraat 15.1 g
Eiwit 10.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rooster de pijnboompitten kort zonder vetstof in een pan met antiaanbaaklaag.

  3. Snij de kerstomaatjes in vier.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Snij de citroen in schijfjes.

  6. Snij de rucola fijn.

  7. Laat de diepvriesgarnalen ontdooien en dep droog.

  8. Bereiding:
  9. Maak de aardappelen goed schoon en kook ze gaar in de schil in lichtgezouten water (± 20 min.).

  10. Snij een hoedje van de aardappels en hol ze voorzichtig uit. Prak de inhoud fijn en meng met de plattekaas, het bieslook, peper en zout. Meng alles voorzichtig met de garnalen en de tomaatjes.

  11. Zet de gevulde aardappelen 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Spreid een bedje van rucola en pijnboompitten op elk bord. Schik er de gevulde aardappel op. Versier met een schijfje citroen en serveer onmiddellijk.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rooster de pijnboompitten kort zonder vetstof in een pan met antiaanbaaklaag.

  3. Snij de kerstomaatjes in vier.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Snij de citroen in schijfjes.

  6. Snij de rucola fijn.

  7. Laat de diepvriesgarnalen ontdooien en dep droog.

  8. Bereiding:
  9. Maak de aardappelen goed schoon en kook ze gaar in de schil in lichtgezouten water (± 20 min.).

  10. Snij een hoedje van de aardappels en hol ze voorzichtig uit. Prak de inhoud fijn en meng met de plattekaas, het bieslook, peper en zout. Meng alles voorzichtig met de garnalen en de tomaatjes.

  11. Zet de gevulde aardappelen 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Spreid een bedje van rucola en pijnboompitten op elk bord. Schik er de gevulde aardappel op. Versier met een schijfje citroen en serveer onmiddellijk.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 165 kcal
Vet 7 g
Koolhydraat 15.1 g
Eiwit 10.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château des Fines Roches (wit) A.C. Châteauneuf-du-Pape Wijn Zeer fijne en tegelijk krachtige droge witte wijn uit de Rhônevallei. Bezit een complex boeket van wit fruit en kruiden. Wijn Droge rosé met een fruitige, fijne en vrij volle smaak. Ook heerlijk bij koude schotels, voorgerechten en barbecue.

Bekijk het recept digitaal