- Bewaar
- Bewaar
Aardappelcurry met kip en bloemkool
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Para Celsus Viño de la Tierra de Castilla Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in 2 of 3 stukken.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Snipper de sjalotten, het knoflook en de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Bak de kipfilets aan alle kanten bruin en kruid met de kippenkruiden. Haal uit de kookpot.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de krielaardappelen, de kurkuma en het kerriepoeder toe. Roer goed en laat even garen. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de kipfilets opnieuw toe en giet er de passata en de sojasaus over. Overgiet met water, zodat de krielaardappelen bijna volledig onderstaan. Breng aan de kook en laat 30 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de bloemkoolroosjes toe en roer goed. Laat nog 15 min. garen. Bind de saus eventueel met maïszetmeel (opgelost in een kopje water).
-
Werk de curry af met de koriander en de geroosterde pijnboompitten.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 100 g krielaardappelen en snij in stukjes. Snij 100 g bloemkool in roosjes. 2 Kook de krielaardappelen 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg na 10 min. de bloemkool toe. Kook de laatste 5 min. 25 g halve borstfilet van braadkip mee. 3 Meng met 1 koffiel. plantaardige olie en enkele blaadjes koriander. Mix fijn en kruid lichtjes met peper.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Para Celsus Viño de la Tierra de Castilla Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in 2 of 3 stukken.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Snipper de sjalotten, het knoflook en de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Bak de kipfilets aan alle kanten bruin en kruid met de kippenkruiden. Haal uit de kookpot.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de krielaardappelen, de kurkuma en het kerriepoeder toe. Roer goed en laat even garen. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de kipfilets opnieuw toe en giet er de passata en de sojasaus over. Overgiet met water, zodat de krielaardappelen bijna volledig onderstaan. Breng aan de kook en laat 30 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de bloemkoolroosjes toe en roer goed. Laat nog 15 min. garen. Bind de saus eventueel met maïszetmeel (opgelost in een kopje water).
-
Werk de curry af met de koriander en de geroosterde pijnboompitten.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 100 g krielaardappelen en snij in stukjes. Snij 100 g bloemkool in roosjes. 2 Kook de krielaardappelen 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg na 10 min. de bloemkool toe. Kook de laatste 5 min. 25 g halve borstfilet van braadkip mee. 3 Meng met 1 koffiel. plantaardige olie en enkele blaadjes koriander. Mix fijn en kruid lichtjes met peper.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Para Celsus Viño de la Tierra de Castilla Spanje