Aardappelen in de schil met kalkoenrumpsteak op de barbecue
Aardappelen in de schil met kalkoenrumpsteak op de barbecue

Aardappelen in de schil met kalkoenrumpsteak op de barbecue

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 424 kcal
Energie 1774 kj
Vet 7 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 41.1 g
Suiker 14.5 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 44.9 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (25 min.)
  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en verpak in aluminiumfolie.

  3. Snij intussen de ui in 2 en dan in fijne halve ringen. Snij de courgette in de lengte in 4 en dan in stukjes.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de diepgevroren paprikareepjes 4 à 5 min. Voeg dan de tomatenstukjes en de courgette toe. Kruid met peper en zout en laat de Provençaalse saus nog 10 min. stoven op een zacht vuur.

  5. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  6. Leg de aardappelen op de grill of aan de zijkant op de kolen. Bak intussen de kalkoenrumpsteaks ± 4 min. aan elke kant.

  7. Snij de aardappelen een beetje open en schep er wat Provençaalse saus over. Serveer met de kalkoenrumpsteaks en de slamix.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (25 min.)
  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en verpak in aluminiumfolie.

  3. Snij intussen de ui in 2 en dan in fijne halve ringen. Snij de courgette in de lengte in 4 en dan in stukjes.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de diepgevroren paprikareepjes 4 à 5 min. Voeg dan de tomatenstukjes en de courgette toe. Kruid met peper en zout en laat de Provençaalse saus nog 10 min. stoven op een zacht vuur.

  5. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  6. Leg de aardappelen op de grill of aan de zijkant op de kolen. Bak intussen de kalkoenrumpsteaks ± 4 min. aan elke kant.

  7. Snij de aardappelen een beetje open en schep er wat Provençaalse saus over. Serveer met de kalkoenrumpsteaks en de slamix.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 424 kcal
Energie 1774 kj
Vet 7 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 41.1 g
Suiker 14.5 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 44.9 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Le Champ des Murailles ‘La Petite Muraille’ A.O.P. Corbières Bier Postel Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal