Aardappelgnocchi met andijvie en serranoham
Aardappelgnocchi met andijvie en serranoham

Aardappelgnocchi met andijvie en serranoham

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 17.7 g
Verzadigd vet 9.7 g
Koolhydraat 61.2 g
Suiker 4.2 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 25.1 g
Zout 4.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 5 min.

  3. Snij de andijvie in reepjes.

  4. Pluk de blaadjes van de salie.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof de andijvie 15 min. op een matig vuur tot hij zacht is. Roer geregeld om en kruid naar smaak met peper en zout.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een andere pan en voeg de salie, het teentje knoflook en de gnocchi toe. Roerbak de gnocchi 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Haal de salieblaadjes uit het gerecht voor het opdienen. Serveer de gnocchi op de andijvie en werk af met een sneetje serranoham.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Kook 50 g aardappelgnocchi en 100 g andijvie samen ± 15 min. gaar in een bodempje water. 2 Mix alles fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 5 min.

  3. Snij de andijvie in reepjes.

  4. Pluk de blaadjes van de salie.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof de andijvie 15 min. op een matig vuur tot hij zacht is. Roer geregeld om en kruid naar smaak met peper en zout.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een andere pan en voeg de salie, het teentje knoflook en de gnocchi toe. Roerbak de gnocchi 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Haal de salieblaadjes uit het gerecht voor het opdienen. Serveer de gnocchi op de andijvie en werk af met een sneetje serranoham.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Kook 50 g aardappelgnocchi en 100 g andijvie samen ± 15 min. gaar in een bodempje water. 2 Mix alles fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 17.7 g
Verzadigd vet 9.7 g
Koolhydraat 61.2 g
Suiker 4.2 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 25.1 g
Zout 4.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal