Aardappelgnocchi met gestoofde venkel en tomaat
Aardappelgnocchi met gestoofde venkel en tomaat

Aardappelgnocchi met gestoofde venkel en tomaat

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 384 kcal
Vet 21.7 g
Koolhydraat 35.8 g
Eiwit 10.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het groen van de venkel en snipper fijn.

  3. Snij de venkelknollen middendoor en verwijder de harde kern. Snij de venkelknollen in fijne reepjes.

  4. Ontpit de tomaten en snij elke tomaat in 6 partjes.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook samen met de komijnzaadjes glazig.

  8. Voeg de fijngesneden venkel en de partjes tomaat toe en laat 20 min. afgedekt stoven op een zacht vuur (de venkel moet gaar zijn). Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Kook intussen de aardappelgnocchi gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat goed uitlekken.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de aardappelgnocchi aan alle kanten mooi bruin en krokant.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de venkel-tomatenmengeling over de borden. Geef er de gebakken aardappelgnocchi bij en verkruimel er de blauwgeaderde kaas over. Werk af met het fijngesnipperde venkelgroen en de extra vierge olijfolie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het groen van de venkel en snipper fijn.

  3. Snij de venkelknollen middendoor en verwijder de harde kern. Snij de venkelknollen in fijne reepjes.

  4. Ontpit de tomaten en snij elke tomaat in 6 partjes.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook samen met de komijnzaadjes glazig.

  8. Voeg de fijngesneden venkel en de partjes tomaat toe en laat 20 min. afgedekt stoven op een zacht vuur (de venkel moet gaar zijn). Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Kook intussen de aardappelgnocchi gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat goed uitlekken.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de aardappelgnocchi aan alle kanten mooi bruin en krokant.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de venkel-tomatenmengeling over de borden. Geef er de gebakken aardappelgnocchi bij en verkruimel er de blauwgeaderde kaas over. Werk af met het fijngesnipperde venkelgroen en de extra vierge olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 384 kcal
Vet 21.7 g
Koolhydraat 35.8 g
Eiwit 10.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Tarapacá Rosé - Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal