Aardappelpuree
Aardappelpuree

Aardappelpuree

40 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 240 kcal
Vet 11.1 g
Koolhydraat 31.1 g
Eiwit 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in grote gelijke stukken.

  3. Bereiding:
  4. Doe de aardappelen in een kookpot en overgiet met koud water tot ze net onderstaan. Voeg een snuifje zout toe, dek af en breng aan de kook.

  5. Kook de aardappelen 20 min. gaar op een matig vuur (afhankelijk van de grootte van de stukken).

  6. Verwarm ondertussen de melk samen met de room in een steelpan en laat er de boter in smelten.

  7. Prik met een klein mes in de aardappelen. Als ze van het mes glijden, zijn ze gaar. Giet af en laat de aardappelen daarna enkele sec. in de kookpot drogen op het vuur. Schud om.

  8. Plet de aardappelen met een pureestamper en voeg het warme melk-roommengsel toe. Meng goed tot een smeuïge puree.

  9. Kruid de puree met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Lekker bij gebakken vis, worst, kotelet enz.

Tip

- Ook lekker: kook 400 g aardappelen en 400 g wortelen of knolselder 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. - Meng gestoofd witloof onder de aardappelpuree.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in grote gelijke stukken.

  3. Bereiding:
  4. Doe de aardappelen in een kookpot en overgiet met koud water tot ze net onderstaan. Voeg een snuifje zout toe, dek af en breng aan de kook.

  5. Kook de aardappelen 20 min. gaar op een matig vuur (afhankelijk van de grootte van de stukken).

  6. Verwarm ondertussen de melk samen met de room in een steelpan en laat er de boter in smelten.

  7. Prik met een klein mes in de aardappelen. Als ze van het mes glijden, zijn ze gaar. Giet af en laat de aardappelen daarna enkele sec. in de kookpot drogen op het vuur. Schud om.

  8. Plet de aardappelen met een pureestamper en voeg het warme melk-roommengsel toe. Meng goed tot een smeuïge puree.

  9. Kruid de puree met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Lekker bij gebakken vis, worst, kotelet enz.

Tip

- Ook lekker: kook 400 g aardappelen en 400 g wortelen of knolselder 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. - Meng gestoofd witloof onder de aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 240 kcal
Vet 11.1 g
Koolhydraat 31.1 g
Eiwit 3.7 g

Bekijk het recept digitaal