Aardappelsalade met augurken en kappertjes
Aardappelsalade met augurken en kappertjes

Aardappelsalade met augurken en kappertjes

1 u. 5 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 313 kcal
Vet 12.5 g
Koolhydraat 40.5 g
Eiwit 9.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak ovengeroosterde aardappelen (zie recept 'Ovengeroosterde aardappelen').

  3. Laat intussen de kappertjes en de augurken uitlekken.

  4. Bereiding:
  5. Kook de eieren 8 à 10 min. hard. Giet af en spoel de eieren onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat afkoelen en pel ze.

  6. Plet intussen het gepelde knoflookteentje met de platte kant van een mes, samen met het zeezout. Roer er de mosterd onder.

  7. Voeg de balsamicoazijn en de olijfolie toe en kruid met zwarte peper. Roer tot een gladde dressing.

  8. Snipper de sjalotten fijn en hak de augurken en de blaadjes van de platte peterselie grof.

  9. Overgiet de warme aardappelen met de dressing.

  10. Verkruimel de hardgekookte eitjes en meng onder de aardappelen.

  11. Roer er de fijngesnipperde sjalotten, de augurken en de kappertjes onder en werk af met de grofgehakte platte peterselie.

  12. Afwerking:
  13. Lekker bij een buffet of bij barbecue.

Tip

Meng verkruimelde feta of blokjes harde geitenkaas onder de aardappelsalade en geef er een stukje brood bij. Ideaal als meeneemlunch.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak ovengeroosterde aardappelen (zie recept 'Ovengeroosterde aardappelen').

  3. Laat intussen de kappertjes en de augurken uitlekken.

  4. Bereiding:
  5. Kook de eieren 8 à 10 min. hard. Giet af en spoel de eieren onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat afkoelen en pel ze.

  6. Plet intussen het gepelde knoflookteentje met de platte kant van een mes, samen met het zeezout. Roer er de mosterd onder.

  7. Voeg de balsamicoazijn en de olijfolie toe en kruid met zwarte peper. Roer tot een gladde dressing.

  8. Snipper de sjalotten fijn en hak de augurken en de blaadjes van de platte peterselie grof.

  9. Overgiet de warme aardappelen met de dressing.

  10. Verkruimel de hardgekookte eitjes en meng onder de aardappelen.

  11. Roer er de fijngesnipperde sjalotten, de augurken en de kappertjes onder en werk af met de grofgehakte platte peterselie.

  12. Afwerking:
  13. Lekker bij een buffet of bij barbecue.

Tip

Meng verkruimelde feta of blokjes harde geitenkaas onder de aardappelsalade en geef er een stukje brood bij. Ideaal als meeneemlunch.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 313 kcal
Vet 12.5 g
Koolhydraat 40.5 g
Eiwit 9.6 g

Bekijk het recept digitaal