- Bewaar

- Bewaar
Aardappelsalade met augurken en kappertjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak ovengeroosterde aardappelen (zie recept 'Ovengeroosterde aardappelen').
-
Laat intussen de kappertjes en de augurken uitlekken.
-
Bereiding:
-
Kook de eieren 8 à 10 min. hard. Giet af en spoel de eieren onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat afkoelen en pel ze.
-
Plet intussen het gepelde knoflookteentje met de platte kant van een mes, samen met het zeezout. Roer er de mosterd onder.
-
Voeg de balsamicoazijn en de olijfolie toe en kruid met zwarte peper. Roer tot een gladde dressing.
-
Snipper de sjalotten fijn en hak de augurken en de blaadjes van de platte peterselie grof.
-
Overgiet de warme aardappelen met de dressing.
-
Verkruimel de hardgekookte eitjes en meng onder de aardappelen.
-
Roer er de fijngesnipperde sjalotten, de augurken en de kappertjes onder en werk af met de grofgehakte platte peterselie.
-
Afwerking:
-
Lekker bij een buffet of bij barbecue.
Meng verkruimelde feta of blokjes harde geitenkaas onder de aardappelsalade en geef er een stukje brood bij. Ideaal als meeneemlunch.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak ovengeroosterde aardappelen (zie recept 'Ovengeroosterde aardappelen').
-
Laat intussen de kappertjes en de augurken uitlekken.
-
Bereiding:
-
Kook de eieren 8 à 10 min. hard. Giet af en spoel de eieren onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat afkoelen en pel ze.
-
Plet intussen het gepelde knoflookteentje met de platte kant van een mes, samen met het zeezout. Roer er de mosterd onder.
-
Voeg de balsamicoazijn en de olijfolie toe en kruid met zwarte peper. Roer tot een gladde dressing.
-
Snipper de sjalotten fijn en hak de augurken en de blaadjes van de platte peterselie grof.
-
Overgiet de warme aardappelen met de dressing.
-
Verkruimel de hardgekookte eitjes en meng onder de aardappelen.
-
Roer er de fijngesnipperde sjalotten, de augurken en de kappertjes onder en werk af met de grofgehakte platte peterselie.
-
Afwerking:
-
Lekker bij een buffet of bij barbecue.
Meng verkruimelde feta of blokjes harde geitenkaas onder de aardappelsalade en geef er een stukje brood bij. Ideaal als meeneemlunch.