- Bewaar

- Bewaar
Aardappelsalade met witloof, kaasblokjes en spek
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris ‘Sélection du Sommelier’ A.O.P. Alsace Wolfberger Bier Vedett Extra Pilsner Pils
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
20 min.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat lichtjes afkoelen.
-
Maak intussen van de helft van het witloof de blaadjes los en snipper de rest van de stronkjes fijn. Snipper ook het bieslook fijn.
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bak de spekreepjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Maak de dressing: meng de mosterd met de olijfolie, de wittewijnazijn en de honing en kruid met peper en zout. Meng er de helft van het bieslook onder.
-
Doe de veldsla, het fijngesnipperde witloof, de aardappelen en de spekjes in een serveerschaal. Meng er de dressing onder en verdeel er de kaasblokjes over. Steek de witloofblaadjes met het puntje naar buiten rondom rond de serveerschaal en werk af met de rest van het bieslook.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris ‘Sélection du Sommelier’ A.O.P. Alsace Wolfberger Bier Vedett Extra Pilsner Pils
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
20 min.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat lichtjes afkoelen.
-
Maak intussen van de helft van het witloof de blaadjes los en snipper de rest van de stronkjes fijn. Snipper ook het bieslook fijn.
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bak de spekreepjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Maak de dressing: meng de mosterd met de olijfolie, de wittewijnazijn en de honing en kruid met peper en zout. Meng er de helft van het bieslook onder.
-
Doe de veldsla, het fijngesnipperde witloof, de aardappelen en de spekjes in een serveerschaal. Meng er de dressing onder en verdeel er de kaasblokjes over. Steek de witloofblaadjes met het puntje naar buiten rondom rond de serveerschaal en werk af met de rest van het bieslook.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris ‘Sélection du Sommelier’ A.O.P. Alsace Wolfberger Bier Vedett Extra Pilsner Pils