Aardappelsalade met witloof, kaasblokjes en spek
Aardappelsalade met witloof, kaasblokjes en spek

Aardappelsalade met witloof, kaasblokjes en spek

20 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1611 kj
Energie 385 kcal
Vet 21.5 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 26.5 g
Suiker 4.6 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 19.5 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat lichtjes afkoelen.

  3. Maak intussen van de helft van het witloof de blaadjes los en snipper de rest van de stronkjes fijn. Snipper ook het bieslook fijn.

  4. Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bak de spekreepjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Maak de dressing: meng de mosterd met de olijfolie, de wittewijnazijn en de honing en kruid met peper en zout. Meng er de helft van het bieslook onder.

  6. Doe de veldsla, het fijngesnipperde witloof, de aardappelen en de spekjes in een serveerschaal. Meng er de dressing onder en verdeel er de kaasblokjes over. Steek de witloofblaadjes met het puntje naar buiten rondom rond de serveerschaal en werk af met de rest van het bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat lichtjes afkoelen.

  3. Maak intussen van de helft van het witloof de blaadjes los en snipper de rest van de stronkjes fijn. Snipper ook het bieslook fijn.

  4. Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bak de spekreepjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Maak de dressing: meng de mosterd met de olijfolie, de wittewijnazijn en de honing en kruid met peper en zout. Meng er de helft van het bieslook onder.

  6. Doe de veldsla, het fijngesnipperde witloof, de aardappelen en de spekjes in een serveerschaal. Meng er de dressing onder en verdeel er de kaasblokjes over. Steek de witloofblaadjes met het puntje naar buiten rondom rond de serveerschaal en werk af met de rest van het bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1611 kj
Energie 385 kcal
Vet 21.5 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 26.5 g
Suiker 4.6 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 19.5 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris ‘Sélection du Sommelier’ A.O.P. Alsace Wolfberger Bier Vedett Extra Pilsner Pils

Bekijk het recept digitaal