Aardappelsalade met zalm
Aardappelsalade met zalm

Aardappelsalade met zalm

30 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 457 kcal
Vet 31.5 g
Koolhydraat 27.1 g
Eiwit 16 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water.

  4. Snij de halfgedroogde tomaten in 2.

  5. Snij de slamix in reepjes.

  6. Snipper de dille fijn en hou 4 takjes apart voor de afwerking.

  7. Snij de zalmhaasjes eerst in 2 en dan in reepjes van ± 1/2 cm.

  8. Bereiding:
  9. Kook de krielaardappelen ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, snij in schijfjes van 1 cm dik en laat afkoelen.

  10. Meng intussen 4 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde tomaten met de balsamicoazijn en de zure room. Meng er de fijngesnipperde dille onder.

  11. Verdeel de aardappelschijfjes en de reepjes zalm over de borden. Leg er de sla naast en besprenkel alles met de dressing.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de halfgedroogde tomaten en een takje dille. Kruid met grof zeezout en zwarte peper.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water.

  4. Snij de halfgedroogde tomaten in 2.

  5. Snij de slamix in reepjes.

  6. Snipper de dille fijn en hou 4 takjes apart voor de afwerking.

  7. Snij de zalmhaasjes eerst in 2 en dan in reepjes van ± 1/2 cm.

  8. Bereiding:
  9. Kook de krielaardappelen ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, snij in schijfjes van 1 cm dik en laat afkoelen.

  10. Meng intussen 4 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde tomaten met de balsamicoazijn en de zure room. Meng er de fijngesnipperde dille onder.

  11. Verdeel de aardappelschijfjes en de reepjes zalm over de borden. Leg er de sla naast en besprenkel alles met de dressing.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de halfgedroogde tomaten en een takje dille. Kruid met grof zeezout en zwarte peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 457 kcal
Vet 31.5 g
Koolhydraat 27.1 g
Eiwit 16 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier

Bekijk het recept digitaal