Aardappelslaatje met venkel en radijsjes
Aardappelslaatje met venkel en radijsjes

Aardappelslaatje met venkel en radijsjes

25 min.
Bijgerecht
7 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 278 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 24.6 g
Eiwit 6.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook gedurende 15 à 20 min. in heet water met het bouillonblokje.

  3. Kook de eieren in 10 min. hard in kokend water. Laat afkoelen, pel en snij in blokjes.

  4. Snij de radijsjes en venkel in blokjes.

  5. Snij de ui en peterselie fijn.

  6. Rits de tijmblaadjes van de takjes.

  7. Meng de mayonaise met de yoghurt, de mierikswortel en kruid met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Meng de aardappelblokjes met de fijngesneden ui en de blokjes venkel en radijs. Meng er de blokjes ei, de mayonaisemengeling en tijm onder.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi het aardappelslaatje met de fijngesneden peterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook gedurende 15 à 20 min. in heet water met het bouillonblokje.

  3. Kook de eieren in 10 min. hard in kokend water. Laat afkoelen, pel en snij in blokjes.

  4. Snij de radijsjes en venkel in blokjes.

  5. Snij de ui en peterselie fijn.

  6. Rits de tijmblaadjes van de takjes.

  7. Meng de mayonaise met de yoghurt, de mierikswortel en kruid met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Meng de aardappelblokjes met de fijngesneden ui en de blokjes venkel en radijs. Meng er de blokjes ei, de mayonaisemengeling en tijm onder.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi het aardappelslaatje met de fijngesneden peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 278 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 24.6 g
Eiwit 6.5 g

Bekijk het recept digitaal