Aardbeienconfituur met basilicum
Aardbeienconfituur met basilicum

Aardbeienconfituur met basilicum

Ontbijt
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 557 kcal
Vet 0 g
Koolhydraat 137.9 g
Eiwit 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aardbeien in groven stukken.

  3. Pers de citroen.

  4. Scheur de blaadjes basilicum.

  5. Bereiding:
  6. Doe de stukken aardbei samen met het citroensap in een kookpot en voeg de suiker toe. Meng alles goed onder elkaar.

  7. Breng aan de kook en laat 3 min. koken op een hoog vuur. Voeg het basilicum op het einde van de kooktijd toe.

  8. Verdeel de confituur over 4 bokalen en sluit ze goed af. Draai de bokalen om en laat zo afkoelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aardbeien in groven stukken.

  3. Pers de citroen.

  4. Scheur de blaadjes basilicum.

  5. Bereiding:
  6. Doe de stukken aardbei samen met het citroensap in een kookpot en voeg de suiker toe. Meng alles goed onder elkaar.

  7. Breng aan de kook en laat 3 min. koken op een hoog vuur. Voeg het basilicum op het einde van de kooktijd toe.

  8. Verdeel de confituur over 4 bokalen en sluit ze goed af. Draai de bokalen om en laat zo afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 557 kcal
Vet 0 g
Koolhydraat 137.9 g
Eiwit 1.7 g

Bekijk het recept digitaal