- Bewaar

- Bewaar
Aardpeersoep met gegratineerde walnotenbroodjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij het preiwit in fijne ringen.
-
Boen de aardperen schoon en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Hak de noten fijn en meng met de geraspte kaas en de fijngesnipperde platte peterselie.
-
Snij het stokbroodje in 12 gelijke stukken en beleg met de kaasnotenmengeling.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de prei 2 à 3 min. (niet laten kleuren). Voeg de stukken aardpeer en de laurierblaadjes toe, en overgiet met de kippenbouillon. Laat 15 min. koken.
-
Haal de laurierblaadjes uit de kookpot en mix de soep fijn. Kruid met peper en zout.
-
Zet de sneetjes stokbrood 2 min. onder de ovengrill.
-
Meng ondertussen 2 eetl. olijfolie met het citroensap en versgemalen zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Werk elk bord soep af met de gekruide olijfolie en leg er 1 sneetje stokbrood in. Serveer de rest van het stokbrood apart.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij het preiwit in fijne ringen.
-
Boen de aardperen schoon en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Hak de noten fijn en meng met de geraspte kaas en de fijngesnipperde platte peterselie.
-
Snij het stokbroodje in 12 gelijke stukken en beleg met de kaasnotenmengeling.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de prei 2 à 3 min. (niet laten kleuren). Voeg de stukken aardpeer en de laurierblaadjes toe, en overgiet met de kippenbouillon. Laat 15 min. koken.
-
Haal de laurierblaadjes uit de kookpot en mix de soep fijn. Kruid met peper en zout.
-
Zet de sneetjes stokbrood 2 min. onder de ovengrill.
-
Meng ondertussen 2 eetl. olijfolie met het citroensap en versgemalen zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Werk elk bord soep af met de gekruide olijfolie en leg er 1 sneetje stokbrood in. Serveer de rest van het stokbrood apart.