Aardpeersoep met gegratineerde walnotenbroodjes
Aardpeersoep met gegratineerde walnotenbroodjes

Aardpeersoep met gegratineerde walnotenbroodjes

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 362 kcal
Vet 17.7 g
Koolhydraat 39.1 g
Eiwit 11 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij het preiwit in fijne ringen.

  5. Boen de aardperen schoon en snij in gelijke stukken.

  6. Snipper de platte peterselie fijn.

  7. Hak de noten fijn en meng met de geraspte kaas en de fijngesnipperde platte peterselie.

  8. Snij het stokbroodje in 12 gelijke stukken en beleg met de kaasnotenmengeling.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de prei 2 à 3 min. (niet laten kleuren). Voeg de stukken aardpeer en de laurierblaadjes toe, en overgiet met de kippenbouillon. Laat 15 min. koken.

  12. Haal de laurierblaadjes uit de kookpot en mix de soep fijn. Kruid met peper en zout.

  13. Zet de sneetjes stokbrood 2 min. onder de ovengrill.

  14. Meng ondertussen 2 eetl. olijfolie met het citroensap en versgemalen zwarte peper.

  15. Afwerking:
  16. Werk elk bord soep af met de gekruide olijfolie en leg er 1 sneetje stokbrood in. Serveer de rest van het stokbrood apart.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij het preiwit in fijne ringen.

  5. Boen de aardperen schoon en snij in gelijke stukken.

  6. Snipper de platte peterselie fijn.

  7. Hak de noten fijn en meng met de geraspte kaas en de fijngesnipperde platte peterselie.

  8. Snij het stokbroodje in 12 gelijke stukken en beleg met de kaasnotenmengeling.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de prei 2 à 3 min. (niet laten kleuren). Voeg de stukken aardpeer en de laurierblaadjes toe, en overgiet met de kippenbouillon. Laat 15 min. koken.

  12. Haal de laurierblaadjes uit de kookpot en mix de soep fijn. Kruid met peper en zout.

  13. Zet de sneetjes stokbrood 2 min. onder de ovengrill.

  14. Meng ondertussen 2 eetl. olijfolie met het citroensap en versgemalen zwarte peper.

  15. Afwerking:
  16. Werk elk bord soep af met de gekruide olijfolie en leg er 1 sneetje stokbrood in. Serveer de rest van het stokbrood apart.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 362 kcal
Vet 17.7 g
Koolhydraat 39.1 g
Eiwit 11 g

Bekijk het recept digitaal