Abrikozenmuffins met witte chocolade
Abrikozenmuffins met witte chocolade

Abrikozenmuffins met witte chocolade

50 min.
Dessert
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 274 kcal
Vet 10.7 g
Koolhydraat 39.6 g
Eiwit 5.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.

  4. Hak de witte chocolade in stukjes.

  5. Rasp de citroenschil.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Meng de bloem met de suiker, het zout en het bakpoeder.

  9. Smelt de boter langzaam in een steelpannetje op een zacht vuur.

  10. Klop de eieren los samen met de melk en meng er de gesmolten boter onder.

  11. Meng het droge bloemmengsel onder het vochtige eimengsel. Doe dat snel en roer niet te veel (er mogen nog klonters in het deeg zitten, zo blijven de muffins luchtig).

  12. Meng er snel de citroenzeste, de stukjes witte chocolade en de abrikozen onder.

  13. Doe 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en verdeel er het deeg over.

  14. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Haal de muffins uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.

Tip

- Vervang de witte chocolade door purechocoladecallets. - Probeer deze muffins ook eens met frambozen of frambozenconfituur in plaats van gedroogde abrikozen. Ze zijn dan het lekkerst in combinatie met pure chocolade. - Breng het deeg op smaak met sinaasappelzeste in plaats van citroenzeste.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.

  4. Hak de witte chocolade in stukjes.

  5. Rasp de citroenschil.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Meng de bloem met de suiker, het zout en het bakpoeder.

  9. Smelt de boter langzaam in een steelpannetje op een zacht vuur.

  10. Klop de eieren los samen met de melk en meng er de gesmolten boter onder.

  11. Meng het droge bloemmengsel onder het vochtige eimengsel. Doe dat snel en roer niet te veel (er mogen nog klonters in het deeg zitten, zo blijven de muffins luchtig).

  12. Meng er snel de citroenzeste, de stukjes witte chocolade en de abrikozen onder.

  13. Doe 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en verdeel er het deeg over.

  14. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Haal de muffins uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.

Tip

- Vervang de witte chocolade door purechocoladecallets. - Probeer deze muffins ook eens met frambozen of frambozenconfituur in plaats van gedroogde abrikozen. Ze zijn dan het lekkerst in combinatie met pure chocolade. - Breng het deeg op smaak met sinaasappelzeste in plaats van citroenzeste.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 274 kcal
Vet 10.7 g
Koolhydraat 39.6 g
Eiwit 5.2 g

Bekijk het recept digitaal