- Bewaar

- Bewaar
Abrikozenmuffins met witte chocolade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Hak de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
-
Hak de witte chocolade in stukjes.
-
Rasp de citroenschil.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de bloem met de suiker, het zout en het bakpoeder.
-
Smelt de boter langzaam in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Klop de eieren los samen met de melk en meng er de gesmolten boter onder.
-
Meng het droge bloemmengsel onder het vochtige eimengsel. Doe dat snel en roer niet te veel (er mogen nog klonters in het deeg zitten, zo blijven de muffins luchtig).
-
Meng er snel de citroenzeste, de stukjes witte chocolade en de abrikozen onder.
-
Doe 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en verdeel er het deeg over.
-
Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de muffins uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.
- Vervang de witte chocolade door purechocoladecallets. - Probeer deze muffins ook eens met frambozen of frambozenconfituur in plaats van gedroogde abrikozen. Ze zijn dan het lekkerst in combinatie met pure chocolade. - Breng het deeg op smaak met sinaasappelzeste in plaats van citroenzeste.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Hak de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
-
Hak de witte chocolade in stukjes.
-
Rasp de citroenschil.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de bloem met de suiker, het zout en het bakpoeder.
-
Smelt de boter langzaam in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Klop de eieren los samen met de melk en meng er de gesmolten boter onder.
-
Meng het droge bloemmengsel onder het vochtige eimengsel. Doe dat snel en roer niet te veel (er mogen nog klonters in het deeg zitten, zo blijven de muffins luchtig).
-
Meng er snel de citroenzeste, de stukjes witte chocolade en de abrikozen onder.
-
Doe 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en verdeel er het deeg over.
-
Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de muffins uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.
- Vervang de witte chocolade door purechocoladecallets. - Probeer deze muffins ook eens met frambozen of frambozenconfituur in plaats van gedroogde abrikozen. Ze zijn dan het lekkerst in combinatie met pure chocolade. - Breng het deeg op smaak met sinaasappelzeste in plaats van citroenzeste.