- Bewaar

- Bewaar
Abrikozentaartje met rozemarijn
Onze drankensuggesties
Bier Mystic Krieken Fruitbier Wijn Château de la Lande « Cuvée Les Chênes » A.O.P. Monbazillac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de abrikozen in 2 en snij elke helft in 3 partjes.
-
Hak de rozemarijn fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven op 180° C.
-
Snij 6 cirkels uit het kruimeldeeg en verdeel ze over 6 kleine taartvormpjes. Leg er telkens wat bakpapier op en bedek volledig met bakparels of droge bonen. Bak 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).
-
Smelt intussen de boter in een pan en stoof de stukjes abrikoos en rozemarijn 6 min. op een zacht vuur. Voeg de honing toe en laat al roerend smelten. Neem van het vuur.
-
Mix het ei samen met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige schuimige massa. Roer er de room onder.
-
Haal de taartvormpjes uit de oven en verwijder het bakpapier en bakparels. Verdeel de gestoofde abrikozen over de deegbodems en lepel er telkens 3 eetl van het roommengsel over.
-
Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer de taartjes lauw of koud met een bolletje ijs.
Onze drankensuggesties
Bier Mystic Krieken Fruitbier Wijn Château de la Lande « Cuvée Les Chênes » A.O.P. Monbazillac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de abrikozen in 2 en snij elke helft in 3 partjes.
-
Hak de rozemarijn fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven op 180° C.
-
Snij 6 cirkels uit het kruimeldeeg en verdeel ze over 6 kleine taartvormpjes. Leg er telkens wat bakpapier op en bedek volledig met bakparels of droge bonen. Bak 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).
-
Smelt intussen de boter in een pan en stoof de stukjes abrikoos en rozemarijn 6 min. op een zacht vuur. Voeg de honing toe en laat al roerend smelten. Neem van het vuur.
-
Mix het ei samen met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige schuimige massa. Roer er de room onder.
-
Haal de taartvormpjes uit de oven en verwijder het bakpapier en bakparels. Verdeel de gestoofde abrikozen over de deegbodems en lepel er telkens 3 eetl van het roommengsel over.
-
Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer de taartjes lauw of koud met een bolletje ijs.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Mystic Krieken Fruitbier Wijn Château de la Lande « Cuvée Les Chênes » A.O.P. Monbazillac