Abrikozentaartje met rozemarijn
Abrikozentaartje met rozemarijn

Abrikozentaartje met rozemarijn

Tussendoortje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 259 kcal
Vet 13.9 g
Koolhydraat 29.5 g
Eiwit 4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de abrikozen in 2 en snij elke helft in 3 partjes.

  4. Hak de rozemarijn fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven op 180° C.

  7. Snij 6 cirkels uit het kruimeldeeg en verdeel ze over 6 kleine taartvormpjes. Leg er telkens wat bakpapier op en bedek volledig met bakparels of droge bonen. Bak 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).

  8. Smelt intussen de boter in een pan en stoof de stukjes abrikoos en rozemarijn 6 min. op een zacht vuur. Voeg de honing toe en laat al roerend smelten. Neem van het vuur.

  9. Mix het ei samen met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige schuimige massa. Roer er de room onder.

  10. Haal de taartvormpjes uit de oven en verwijder het bakpapier en bakparels. Verdeel de gestoofde abrikozen over de deegbodems en lepel er telkens 3 eetl van het roommengsel over.

  11. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de taartjes lauw of koud met een bolletje ijs.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de abrikozen in 2 en snij elke helft in 3 partjes.

  4. Hak de rozemarijn fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven op 180° C.

  7. Snij 6 cirkels uit het kruimeldeeg en verdeel ze over 6 kleine taartvormpjes. Leg er telkens wat bakpapier op en bedek volledig met bakparels of droge bonen. Bak 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).

  8. Smelt intussen de boter in een pan en stoof de stukjes abrikoos en rozemarijn 6 min. op een zacht vuur. Voeg de honing toe en laat al roerend smelten. Neem van het vuur.

  9. Mix het ei samen met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige schuimige massa. Roer er de room onder.

  10. Haal de taartvormpjes uit de oven en verwijder het bakpapier en bakparels. Verdeel de gestoofde abrikozen over de deegbodems en lepel er telkens 3 eetl van het roommengsel over.

  11. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de taartjes lauw of koud met een bolletje ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 259 kcal
Vet 13.9 g
Koolhydraat 29.5 g
Eiwit 4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Mystic Krieken Fruitbier Wijn Château de la Lande « Cuvée Les Chênes » A.O.P. Monbazillac

Bekijk het recept digitaal