Ajo blanco
Ajo blanco

Ajo blanco

15 min.
Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 176 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 6 g
Eiwit 5.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verkruimel het brood.

  4. Pers het knoflook.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Mix de groentebouillon met het verkruimelde brood, het knoflook, het amandelpoeder, de olijfolie, peper en zout tot een gladde soep. Zet enkele uren weg in de koelkast.

  8. Bak de amandelschilfers zonder vetstof bruin in een pan met antiaanbaklaag.

  9. Afwerking:
  10. Roer de soep voor het opdienen goed om. Bestrooi met amandelschilfers en peterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verkruimel het brood.

  4. Pers het knoflook.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Mix de groentebouillon met het verkruimelde brood, het knoflook, het amandelpoeder, de olijfolie, peper en zout tot een gladde soep. Zet enkele uren weg in de koelkast.

  8. Bak de amandelschilfers zonder vetstof bruin in een pan met antiaanbaklaag.

  9. Afwerking:
  10. Roer de soep voor het opdienen goed om. Bestrooi met amandelschilfers en peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 176 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 6 g
Eiwit 5.6 g

Bekijk het recept digitaal