- Bewaar
- Bewaar
Alcoholvrije sabayon van citrusfruit
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de pompelmoes en de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en vang het vrijgekomen sap op.
-
Snij de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit met een scherp mes en vang het vrijgekomen sap op.
-
Bereiding:
-
Maak de sabayon: doe de eidooiers, de suiker en het sap van de citrusvruchten in een ruime steelpan. Zet de steelpan in een ruimere pot heet water (au bain-marie) en klop krachtig op (eventueel met de gardes van de mixer). Haal de steelpan uit het water van zodra het mengsel dik en luchtig wordt (koken mag zeker niet, anders gaat de sabayon schiften). Blijf nog even kloppen zodat de sabayon niet aan de bodem gaat koeken.
-
Afwerking:
-
Verdeel het fruit over 4 lage schaaltjes of borden en schenk er de nog warme sabayon over.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de pompelmoes en de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en vang het vrijgekomen sap op.
-
Snij de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit met een scherp mes en vang het vrijgekomen sap op.
-
Bereiding:
-
Maak de sabayon: doe de eidooiers, de suiker en het sap van de citrusvruchten in een ruime steelpan. Zet de steelpan in een ruimere pot heet water (au bain-marie) en klop krachtig op (eventueel met de gardes van de mixer). Haal de steelpan uit het water van zodra het mengsel dik en luchtig wordt (koken mag zeker niet, anders gaat de sabayon schiften). Blijf nog even kloppen zodat de sabayon niet aan de bodem gaat koeken.
-
Afwerking:
-
Verdeel het fruit over 4 lage schaaltjes of borden en schenk er de nog warme sabayon over.