Amandel-appeltaart
Amandel-appeltaart

Amandel-appeltaart

55 min.
Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 28.8 g
Verzadigd vet 11.7 g
Koolhydraat 32.5 g
Suiker 20.8 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 6.8 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appelen en snij ze in fijne halvemaantjes.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter. Mix met de suiker en de eieren. Voeg beetje bij beetje het amandelpoeder en de bloem toe.

  5. Leg 1 vel uitgerold bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Druk het deeg goed aan en prik er een paar keer in met een vork.

  6. Overgiet met de botermengeling.

  7. Schik de appelen dakpansgewijs van het midden naar de rand van de taart toe.

  8. Schuif de taart in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 45 min.

  9. Verwarm de abrikozenconfituur en verdeel over de appelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appelen en snij ze in fijne halvemaantjes.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter. Mix met de suiker en de eieren. Voeg beetje bij beetje het amandelpoeder en de bloem toe.

  5. Leg 1 vel uitgerold bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Druk het deeg goed aan en prik er een paar keer in met een vork.

  6. Overgiet met de botermengeling.

  7. Schik de appelen dakpansgewijs van het midden naar de rand van de taart toe.

  8. Schuif de taart in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 45 min.

  9. Verwarm de abrikozenconfituur en verdeel over de appelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 28.8 g
Verzadigd vet 11.7 g
Koolhydraat 32.5 g
Suiker 20.8 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 6.8 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal