- Bewaar

- Bewaar
Amandelcake met frambozen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij de abrikozen fijn.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop de eiwitten goed stijf samen met 4 eetl. suiker.
-
Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en meng met de eidooiers, de kaneel en 4 eetl. suiker tot een luchtig mengsel.
-
Spatel het amandelpoeder met een houten lepel onder de eidooiers en roer er beetje bij beetje de opgeklopte eiwitten onder. Meng er de rozeijnen en de fijngesneden abrikozen onder.
-
Vet een ronde cakevorm (ø ± 25 cm) in met de boter en giet er het deeg in. Leg er de diepgevroren frambozen bovenop.
-
Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven (de cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt).
-
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de vorm.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij de abrikozen fijn.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop de eiwitten goed stijf samen met 4 eetl. suiker.
-
Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en meng met de eidooiers, de kaneel en 4 eetl. suiker tot een luchtig mengsel.
-
Spatel het amandelpoeder met een houten lepel onder de eidooiers en roer er beetje bij beetje de opgeklopte eiwitten onder. Meng er de rozeijnen en de fijngesneden abrikozen onder.
-
Vet een ronde cakevorm (ø ± 25 cm) in met de boter en giet er het deeg in. Leg er de diepgevroren frambozen bovenop.
-
Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven (de cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt).
-
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de vorm.