Amandelcake met frambozen
Amandelcake met frambozen

Amandelcake met frambozen

8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 287 kcal
Vet 15.3 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 26.4 g
Suiker 24.7 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 8.5 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de abrikozen fijn.

  4. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Klop de eiwitten goed stijf samen met 4 eetl. suiker.

  8. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en meng met de eidooiers, de kaneel en 4 eetl. suiker tot een luchtig mengsel.

  9. Spatel het amandelpoeder met een houten lepel onder de eidooiers en roer er beetje bij beetje de opgeklopte eiwitten onder. Meng er de rozeijnen en de fijngesneden abrikozen onder.

  10. Vet een ronde cakevorm (ø ± 25 cm) in met de boter en giet er het deeg in. Leg er de diepgevroren frambozen bovenop.

  11. Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven (de cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt).

  12. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de vorm.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de abrikozen fijn.

  4. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Klop de eiwitten goed stijf samen met 4 eetl. suiker.

  8. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en meng met de eidooiers, de kaneel en 4 eetl. suiker tot een luchtig mengsel.

  9. Spatel het amandelpoeder met een houten lepel onder de eidooiers en roer er beetje bij beetje de opgeklopte eiwitten onder. Meng er de rozeijnen en de fijngesneden abrikozen onder.

  10. Vet een ronde cakevorm (ø ± 25 cm) in met de boter en giet er het deeg in. Leg er de diepgevroren frambozen bovenop.

  11. Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven (de cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt).

  12. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de vorm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 287 kcal
Vet 15.3 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 26.4 g
Suiker 24.7 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 8.5 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal