Amandelcake met gedroogd fruit
Amandelcake met gedroogd fruit

Amandelcake met gedroogd fruit

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 263 kcal
Vet 15.8 g
Koolhydraat 20.2 g
Eiwit 8.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Rasp de limoenschil (u hebt 1 koffiel. zeste nodig). Hak de vijgen fijn.

  4. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten samen met 4 eetl. suiker stijf.

  5. Klop de eidooiers samen met 4 eetl. suiker tot een witte, schuimige massa en voeg de limoenzeste toe. Meng er het amandelpoeder, de stukjes vijg, de rozijnen en het zout onder met een houten lepel.

  6. Schep er ook de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder met een houten lepel.

  7. Vet een bakvorm (Ø ± 24 cm) in met de plantaardige vetstof en giet er het deeg in. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.

Tip

Dit recept is gluten- en lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten of lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Rasp de limoenschil (u hebt 1 koffiel. zeste nodig). Hak de vijgen fijn.

  4. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten samen met 4 eetl. suiker stijf.

  5. Klop de eidooiers samen met 4 eetl. suiker tot een witte, schuimige massa en voeg de limoenzeste toe. Meng er het amandelpoeder, de stukjes vijg, de rozijnen en het zout onder met een houten lepel.

  6. Schep er ook de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder met een houten lepel.

  7. Vet een bakvorm (Ø ± 24 cm) in met de plantaardige vetstof en giet er het deeg in. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.

Tip

Dit recept is gluten- en lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten of lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 263 kcal
Vet 15.8 g
Koolhydraat 20.2 g
Eiwit 8.2 g

Bekijk het recept digitaal