- Bewaar

- Bewaar
Amandelcakejes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Zeef de bloem en het cacaopoeder.
-
Bereiding:
-
Klop de boter samen met de suiker tot een gladde massa. Klop of mix er één voor één de eieren onder (wacht telkens tot elk ei helemaal is opgenomen in het mengsel). Voeg de melk toe en roer alles goed door elkaar.
-
Roer de gezeefde bloem en het cacaopoeder beetje bij beetje door het mengsel.
-
Meng ook 2/3 van de amandelschilfers onder de massa.
-
Verdeel het beslag over papieren vormpjes (vul ze voor max. 2/3). Bestrooi met de rest van de amandel-schilfers.
-
Plaats ze op een bakplaat en zet ± 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven (niet te lang, ze mogen niet droog zijn).
-
Afwerking:
-
Laat afkoelen en serveer.
- In stap 1 kan u op het einde eventueel nog enkele druppels vanillearoma toevoegen. - Aparte vormpjes zijn mooier, maar om het u makkelijker te maken kan u dit gebak ook in een grote schotel klaarmaken. Snij het dan in hapklare stukken als het afgekoeld is. Controleer wel eerst of de cake vanbinnen gaar is: hij is klaar als u er met een mes in prikt, en het er droog uitkomt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Zeef de bloem en het cacaopoeder.
-
Bereiding:
-
Klop de boter samen met de suiker tot een gladde massa. Klop of mix er één voor één de eieren onder (wacht telkens tot elk ei helemaal is opgenomen in het mengsel). Voeg de melk toe en roer alles goed door elkaar.
-
Roer de gezeefde bloem en het cacaopoeder beetje bij beetje door het mengsel.
-
Meng ook 2/3 van de amandelschilfers onder de massa.
-
Verdeel het beslag over papieren vormpjes (vul ze voor max. 2/3). Bestrooi met de rest van de amandel-schilfers.
-
Plaats ze op een bakplaat en zet ± 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven (niet te lang, ze mogen niet droog zijn).
-
Afwerking:
-
Laat afkoelen en serveer.
- In stap 1 kan u op het einde eventueel nog enkele druppels vanillearoma toevoegen. - Aparte vormpjes zijn mooier, maar om het u makkelijker te maken kan u dit gebak ook in een grote schotel klaarmaken. Snij het dan in hapklare stukken als het afgekoeld is. Controleer wel eerst of de cake vanbinnen gaar is: hij is klaar als u er met een mes in prikt, en het er droog uitkomt.