Amandelcupcakes voor groot en klein
Amandelcupcakes voor groot en klein

Amandelcupcakes voor groot en klein

Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 287 kcal
Vet 25 g
Koolhydraat 18.4 g
Eiwit 4.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  4. Breek de koekjes in 2, voor de topping van de volwassenen.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Mix de zachte boter samen met de suiker tot een gladde, romige massa.

  8. Klop er een voor een de eieren onder en voeg de vanillezaadjes toe. Meng er de bloem, het amandelpoeder, het bakpoeder, het cacaopoeder en de melk onder.

  9. Leg 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul ze voor 2/3 met het deeg. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Meng intussen de roomkaas met de lichtbruine suiker (en de whisky).

  11. Haal de cupcakes uit de oven en laat enkele minuten afkoelen. Haal ze uit de bakvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

  12. Schep de roomtopping in een spuitzak en verdeel over de afgekoelde cupcakes. Werk de cupcakes voor de volwassenen af met een half koekje en de cupcakes voor de kids met de suikerbolletjes of de regenboogfantasie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  4. Breek de koekjes in 2, voor de topping van de volwassenen.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Mix de zachte boter samen met de suiker tot een gladde, romige massa.

  8. Klop er een voor een de eieren onder en voeg de vanillezaadjes toe. Meng er de bloem, het amandelpoeder, het bakpoeder, het cacaopoeder en de melk onder.

  9. Leg 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul ze voor 2/3 met het deeg. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Meng intussen de roomkaas met de lichtbruine suiker (en de whisky).

  11. Haal de cupcakes uit de oven en laat enkele minuten afkoelen. Haal ze uit de bakvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

  12. Schep de roomtopping in een spuitzak en verdeel over de afgekoelde cupcakes. Werk de cupcakes voor de volwassenen af met een half koekje en de cupcakes voor de kids met de suikerbolletjes of de regenboogfantasie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 287 kcal
Vet 25 g
Koolhydraat 18.4 g
Eiwit 4.4 g

Bekijk het recept digitaal