Amandeltaart met verse vijgen
Amandeltaart met verse vijgen

Amandeltaart met verse vijgen

1 u. 40 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 30.8 g
Koolhydraat 53.4 g
Eiwit 9.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Voor het deeg
  3. Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  4. Meng de bloem met de havermout, de rietsuiker, de vanillesuiker, het zout en de sinaasappelzeste. Verdeel er 125 g koude boter in heel kleine klontjes over en overgiet met 2 eetl. sinaasappelsap. Kneed tot een stevige deegbol. Wikkel de bol in vershoudfolie en zet minstens 30 min. in de koelkast.

  5. Beboter een taartvorm (1 eetl.) en strooi er de amandelschilfers over.

  6. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het in de taartvorm en druk goed aan.

  7. Voor de vulling
  8. Klop het ei los. Meng het amandelpoeder met het maïszetmeel, de honing, de boter en het losgeklopte ei.

  9. Snij de vijgen in de lengte doormidden.

  10. Voor de taart
  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  12. Verdeel de amandelvulling over het deeg en druk de vijgen met de snijkant naar boven in de amandelvulling.

  13. Bak de taart 40 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.

Tip

- U kan deze taart ook met peren of abrikozen klaarmaken. - Voor een meer uitgesproken amandelsmaak roostert u het amandelpoeder kort en al roerend in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, tot het lichtbruin kleurt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Voor het deeg
  3. Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  4. Meng de bloem met de havermout, de rietsuiker, de vanillesuiker, het zout en de sinaasappelzeste. Verdeel er 125 g koude boter in heel kleine klontjes over en overgiet met 2 eetl. sinaasappelsap. Kneed tot een stevige deegbol. Wikkel de bol in vershoudfolie en zet minstens 30 min. in de koelkast.

  5. Beboter een taartvorm (1 eetl.) en strooi er de amandelschilfers over.

  6. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het in de taartvorm en druk goed aan.

  7. Voor de vulling
  8. Klop het ei los. Meng het amandelpoeder met het maïszetmeel, de honing, de boter en het losgeklopte ei.

  9. Snij de vijgen in de lengte doormidden.

  10. Voor de taart
  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  12. Verdeel de amandelvulling over het deeg en druk de vijgen met de snijkant naar boven in de amandelvulling.

  13. Bak de taart 40 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.

Tip

- U kan deze taart ook met peren of abrikozen klaarmaken. - Voor een meer uitgesproken amandelsmaak roostert u het amandelpoeder kort en al roerend in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, tot het lichtbruin kleurt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 30.8 g
Koolhydraat 53.4 g
Eiwit 9.3 g

Bekijk het recept digitaal