- Bewaar

- Bewaar
Amandeltaart met verse vijgen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Voor het deeg
-
Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Meng de bloem met de havermout, de rietsuiker, de vanillesuiker, het zout en de sinaasappelzeste. Verdeel er 125 g koude boter in heel kleine klontjes over en overgiet met 2 eetl. sinaasappelsap. Kneed tot een stevige deegbol. Wikkel de bol in vershoudfolie en zet minstens 30 min. in de koelkast.
-
Beboter een taartvorm (1 eetl.) en strooi er de amandelschilfers over.
-
Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het in de taartvorm en druk goed aan.
-
Voor de vulling
-
Klop het ei los. Meng het amandelpoeder met het maïszetmeel, de honing, de boter en het losgeklopte ei.
-
Snij de vijgen in de lengte doormidden.
-
Voor de taart
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel de amandelvulling over het deeg en druk de vijgen met de snijkant naar boven in de amandelvulling.
-
Bak de taart 40 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.
- U kan deze taart ook met peren of abrikozen klaarmaken. - Voor een meer uitgesproken amandelsmaak roostert u het amandelpoeder kort en al roerend in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, tot het lichtbruin kleurt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Voor het deeg
-
Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Meng de bloem met de havermout, de rietsuiker, de vanillesuiker, het zout en de sinaasappelzeste. Verdeel er 125 g koude boter in heel kleine klontjes over en overgiet met 2 eetl. sinaasappelsap. Kneed tot een stevige deegbol. Wikkel de bol in vershoudfolie en zet minstens 30 min. in de koelkast.
-
Beboter een taartvorm (1 eetl.) en strooi er de amandelschilfers over.
-
Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het in de taartvorm en druk goed aan.
-
Voor de vulling
-
Klop het ei los. Meng het amandelpoeder met het maïszetmeel, de honing, de boter en het losgeklopte ei.
-
Snij de vijgen in de lengte doormidden.
-
Voor de taart
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel de amandelvulling over het deeg en druk de vijgen met de snijkant naar boven in de amandelvulling.
-
Bak de taart 40 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.
- U kan deze taart ook met peren of abrikozen klaarmaken. - Voor een meer uitgesproken amandelsmaak roostert u het amandelpoeder kort en al roerend in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, tot het lichtbruin kleurt.