- Bewaar

- Bewaar
Ananasbeignets
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Doe de bloem in een mengkom en maak een kuiltje in het midden. Doe de 2 eidooiers en de olie in het kuiltje.
-
Voeg een beetje melk toe en roer met een klopper de bloem geleidelijk onder de eidooiers.
-
Meng er ook de rum en de rest van de melk onder en klop tot een homogeen beslag.
-
Klop de 2 eiwitten tot stevig schuim en schep onder het beslag. Dek af en laat 1 u rusten op kamertemperatuur.
-
Verhit de frituurolie tot 170 °C. Wentel met behulp van een vork halve ananasschijven (eerst goed laten uitlekken en droogdeppen) door het beslag en laat voorzichtig in de hete olie glijden. Bak de beignets goudbruin, draai af en toe om, en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de beignets met poedersuiker en dien warm op.
Bak nooit meer dan 5 beignets tegelijk. Zo blijven ze mooi van vorm en gaan ze niet aan mekaar kleven bij het zwellen in de frituurpan.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Doe de bloem in een mengkom en maak een kuiltje in het midden. Doe de 2 eidooiers en de olie in het kuiltje.
-
Voeg een beetje melk toe en roer met een klopper de bloem geleidelijk onder de eidooiers.
-
Meng er ook de rum en de rest van de melk onder en klop tot een homogeen beslag.
-
Klop de 2 eiwitten tot stevig schuim en schep onder het beslag. Dek af en laat 1 u rusten op kamertemperatuur.
-
Verhit de frituurolie tot 170 °C. Wentel met behulp van een vork halve ananasschijven (eerst goed laten uitlekken en droogdeppen) door het beslag en laat voorzichtig in de hete olie glijden. Bak de beignets goudbruin, draai af en toe om, en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de beignets met poedersuiker en dien warm op.
Bak nooit meer dan 5 beignets tegelijk. Zo blijven ze mooi van vorm en gaan ze niet aan mekaar kleven bij het zwellen in de frituurpan.