Ananastaart met profiteroles
Ananastaart met profiteroles

Ananastaart met profiteroles

50 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 587 kcal
Vet 34.4 g
Koolhydraat 63 g
Eiwit 6.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm van ± 28 cm doorsnede. Druk het deeg goed aan en doorprik het enkele keren met een vork.

  3. Leg er een groot vel aluminiumfolie over en bedek met de spliterwten. Door het gewicht van de erwten zal het deeg tijdens het bakken z'n vorm behouden.

  4. Schuif in de voorverwarmde oven (200 °C) en laat 10 à 15 min. bakken. Verwijder de folie met de spliterwten en laat het deeg nog ± 5 min. goudbruin bakken.

  5. Laat afkoelen en haal het deeg voorzichtig uit de vorm. Plaats zonder bakpapier op een taartrooster.

  6. Bereid een stevige vanillepudding en giet die in de gebakken taartvorm. Schik er een achttal uitgelekte ananasschijven op. Hou het ananassap apart. Snij de andere schijven in stukjes en verdeel de stukjes ook over de taart.

  7. Breng het opgevangen ananassap aan de kook en bind met wat in water opgelost aardappelzetmeel. Lepel die siroop over de ananasschijven en schik er de diepgevroren soesjes op.

  8. Smelt de chocolade al roerend in 3 eetl. melk, op een zacht vuur. Is de chocoladesaus te dik, dan roert u er nog een lepel melk door. Bedek de soesjes met een laagje chocolade.

  9. Afwerking:
  10. Klop de slagroom zeer stijf met 1 eetl. bloemsuiker en versier er de taart mee. Werk af met de maraskinokersen en laat de taart een paar uur rusten in de koelkast

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm van ± 28 cm doorsnede. Druk het deeg goed aan en doorprik het enkele keren met een vork.

  3. Leg er een groot vel aluminiumfolie over en bedek met de spliterwten. Door het gewicht van de erwten zal het deeg tijdens het bakken z'n vorm behouden.

  4. Schuif in de voorverwarmde oven (200 °C) en laat 10 à 15 min. bakken. Verwijder de folie met de spliterwten en laat het deeg nog ± 5 min. goudbruin bakken.

  5. Laat afkoelen en haal het deeg voorzichtig uit de vorm. Plaats zonder bakpapier op een taartrooster.

  6. Bereid een stevige vanillepudding en giet die in de gebakken taartvorm. Schik er een achttal uitgelekte ananasschijven op. Hou het ananassap apart. Snij de andere schijven in stukjes en verdeel de stukjes ook over de taart.

  7. Breng het opgevangen ananassap aan de kook en bind met wat in water opgelost aardappelzetmeel. Lepel die siroop over de ananasschijven en schik er de diepgevroren soesjes op.

  8. Smelt de chocolade al roerend in 3 eetl. melk, op een zacht vuur. Is de chocoladesaus te dik, dan roert u er nog een lepel melk door. Bedek de soesjes met een laagje chocolade.

  9. Afwerking:
  10. Klop de slagroom zeer stijf met 1 eetl. bloemsuiker en versier er de taart mee. Werk af met de maraskinokersen en laat de taart een paar uur rusten in de koelkast

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 587 kcal
Vet 34.4 g
Koolhydraat 63 g
Eiwit 6.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Graindor Mokka cafeïnevrij Pittige koffie met een fijn aroma en een uitgesproken smaak.

Bekijk het recept digitaal