Ansjovistomaatjes
Ansjovistomaatjes

Ansjovistomaatjes

15 min.
Aperitiefhapje
30 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 19 kcal
Vet 1.6 g
Koolhydraat 0.3 g
Eiwit 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de ansjovis uitlekken. Hou 1 koffiel. van de olie apart.

  3. Haal de zaadjes uit de pepers en snij in stukjes.

  4. Rasp de schil van de citroen. Hou ook 1 koffiel. citroensap apart.

  5. Snij de tomaatjes middendoor.

  6. Bereiding:
  7. Mix de ansjovis met de geraspte citroenschil en de peper tot een pasta. Voeg 1 koffiel. ansjovisolie en 1 koffiel. citroensap toe.

  8. Beleg elke tomaathelft met 1/2 koffiel. zure room en 1/3 koffiel. ansjovispasta. Werk af met een plukje peterselie.

Tip

Houdt u niet zo van pikant? Vervang dan de pikante peper door 1/8 rode paprika.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de ansjovis uitlekken. Hou 1 koffiel. van de olie apart.

  3. Haal de zaadjes uit de pepers en snij in stukjes.

  4. Rasp de schil van de citroen. Hou ook 1 koffiel. citroensap apart.

  5. Snij de tomaatjes middendoor.

  6. Bereiding:
  7. Mix de ansjovis met de geraspte citroenschil en de peper tot een pasta. Voeg 1 koffiel. ansjovisolie en 1 koffiel. citroensap toe.

  8. Beleg elke tomaathelft met 1/2 koffiel. zure room en 1/3 koffiel. ansjovispasta. Werk af met een plukje peterselie.

Tip

Houdt u niet zo van pikant? Vervang dan de pikante peper door 1/8 rode paprika.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 19 kcal
Vet 1.6 g
Koolhydraat 0.3 g
Eiwit 0.7 g

Bekijk het recept digitaal