Appel-kaneeltaartje met abrikozenconfituur en karamelijs
Appel-kaneeltaartje met abrikozenconfituur en karamelijs

Appel-kaneeltaartje met abrikozenconfituur en karamelijs

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 266 kcal
Vet 14.1 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 31.7 g
Suiker 19.5 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 2.9 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de ongeschilde appelen in heel fijne partjes.

  3. Snij het vel bladerdeeg in 8 gelijke repen.

  4. Schik de partjes appel naast elkaar op de repen bladerdeeg, met de schil naar dezelfde kant. Rol de repen op met de appeltjes ertussen.

  5. Bestrijk de aluminium schaaltjes met de zonnebloemolie en leg er telkens een rolletje bladerdeeg rechtop in. Bestrooi met de kaneel en de parelsuiker en bestrijk bovenaan met abrikozenconfituur.

  6. BEREIDING OP DE BARBECUE (± 30 min.)
  7. Leg de schaaltjes op de barbecue (bij voorkeur een gesloten barbecue of dek af met een vel aluminiumfolie). Schuif de kolen wat aan de kant en laat de taartjes ± 30 min. indirect bakken.

  8. Serveer met een bolletje karamelijs.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de ongeschilde appelen in heel fijne partjes.

  3. Snij het vel bladerdeeg in 8 gelijke repen.

  4. Schik de partjes appel naast elkaar op de repen bladerdeeg, met de schil naar dezelfde kant. Rol de repen op met de appeltjes ertussen.

  5. Bestrijk de aluminium schaaltjes met de zonnebloemolie en leg er telkens een rolletje bladerdeeg rechtop in. Bestrooi met de kaneel en de parelsuiker en bestrijk bovenaan met abrikozenconfituur.

  6. BEREIDING OP DE BARBECUE (± 30 min.)
  7. Leg de schaaltjes op de barbecue (bij voorkeur een gesloten barbecue of dek af met een vel aluminiumfolie). Schuif de kolen wat aan de kant en laat de taartjes ± 30 min. indirect bakken.

  8. Serveer met een bolletje karamelijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 266 kcal
Vet 14.1 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 31.7 g
Suiker 19.5 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 2.9 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal