- Bewaar

- Bewaar
Appelflantaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de appelen en snij ze in schijfjes.
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Bereiding:
-
Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø ± 28 cm). Druk goed aan en prik er enkele keren in met een vork. Bestrooi het deeg met het paneermeel.
-
Schik de appelschijfjes op het kruimeldeeg.
-
Meng de bloem met enkele eetl. melk.
-
Klop de eieren los in een mengkom en meng er het bloemmengsel onder.
-
Voeg beetje bij beetje de suiker en de rest van de melk toe en meng goed. Giet het mengsel over de appelen.
-
Zet de taart 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 200 °C en laat nog 45 min. bakken. Bedek met aluminiumfolie als de appelen te bruin worden.
-
Afwerking:
-
Laat de taart afkoelen en bestrooi ze net voor het opdienen met de bloemsuiker.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de appelen en snij ze in schijfjes.
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Bereiding:
-
Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø ± 28 cm). Druk goed aan en prik er enkele keren in met een vork. Bestrooi het deeg met het paneermeel.
-
Schik de appelschijfjes op het kruimeldeeg.
-
Meng de bloem met enkele eetl. melk.
-
Klop de eieren los in een mengkom en meng er het bloemmengsel onder.
-
Voeg beetje bij beetje de suiker en de rest van de melk toe en meng goed. Giet het mengsel over de appelen.
-
Zet de taart 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 200 °C en laat nog 45 min. bakken. Bedek met aluminiumfolie als de appelen te bruin worden.
-
Afwerking:
-
Laat de taart afkoelen en bestrooi ze net voor het opdienen met de bloemsuiker.