Appelflantaart
Appelflantaart

Appelflantaart

1 u. 15 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 250 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 37.1 g
Eiwit 5.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de appelen en snij ze in schijfjes.

  4. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  5. Bereiding:
  6. Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø ± 28 cm). Druk goed aan en prik er enkele keren in met een vork. Bestrooi het deeg met het paneermeel.

  7. Schik de appelschijfjes op het kruimeldeeg.

  8. Meng de bloem met enkele eetl. melk.

  9. Klop de eieren los in een mengkom en meng er het bloemmengsel onder.

  10. Voeg beetje bij beetje de suiker en de rest van de melk toe en meng goed. Giet het mengsel over de appelen.

  11. Zet de taart 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 200 °C en laat nog 45 min. bakken. Bedek met aluminiumfolie als de appelen te bruin worden.

  12. Afwerking:
  13. Laat de taart afkoelen en bestrooi ze net voor het opdienen met de bloemsuiker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de appelen en snij ze in schijfjes.

  4. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  5. Bereiding:
  6. Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø ± 28 cm). Druk goed aan en prik er enkele keren in met een vork. Bestrooi het deeg met het paneermeel.

  7. Schik de appelschijfjes op het kruimeldeeg.

  8. Meng de bloem met enkele eetl. melk.

  9. Klop de eieren los in een mengkom en meng er het bloemmengsel onder.

  10. Voeg beetje bij beetje de suiker en de rest van de melk toe en meng goed. Giet het mengsel over de appelen.

  11. Zet de taart 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 200 °C en laat nog 45 min. bakken. Bedek met aluminiumfolie als de appelen te bruin worden.

  12. Afwerking:
  13. Laat de taart afkoelen en bestrooi ze net voor het opdienen met de bloemsuiker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 250 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 37.1 g
Eiwit 5.7 g

Bekijk het recept digitaal