- Bewaar

- Bewaar
Appelkuipjes met vanilleroom
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat het bladerdeeg 10 min. ontdooien op kamertemperatuur.
-
Schil de appelen en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Hak de walnootpitten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Meng de stukjes appel met de fijngehakte walnoten, de kaneel, de veenbessen en 1 eetl. suiker.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de plakken bladerdeeg in de breedte in 2. Prik er een paar keer in met een vork en schik de plakjes in een muffinbakvorm met 8 vormpjes.
-
Bestrooi de bodem van de bladerdeegkuipjes met de havermout.
-
Verdeel de appelmengeling over de kuipjes.
-
Vouw de randen van het bladerdeeg een beetje naar binnen. Zet de kuipjes ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
-
Breng de room samen met de melk en 3 eetl. suiker aan de kook in een steelpannetje. Roer er de vanillezaadjes onder.
-
Doe de eidooiers in een mengkom en klop er de warme melk goed onder. Giet het mengsel opnieuw in het steelpannetje en verwarm op een zacht vuur (laat niet meer koken).
-
Afwerking:
-
Neem de kuipjes uit de oven en de bakvorm, en bestrooi met de bloemsuiker. Serveer lauw of koud met de vanilleroom.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat het bladerdeeg 10 min. ontdooien op kamertemperatuur.
-
Schil de appelen en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Hak de walnootpitten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Meng de stukjes appel met de fijngehakte walnoten, de kaneel, de veenbessen en 1 eetl. suiker.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de plakken bladerdeeg in de breedte in 2. Prik er een paar keer in met een vork en schik de plakjes in een muffinbakvorm met 8 vormpjes.
-
Bestrooi de bodem van de bladerdeegkuipjes met de havermout.
-
Verdeel de appelmengeling over de kuipjes.
-
Vouw de randen van het bladerdeeg een beetje naar binnen. Zet de kuipjes ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
-
Breng de room samen met de melk en 3 eetl. suiker aan de kook in een steelpannetje. Roer er de vanillezaadjes onder.
-
Doe de eidooiers in een mengkom en klop er de warme melk goed onder. Giet het mengsel opnieuw in het steelpannetje en verwarm op een zacht vuur (laat niet meer koken).
-
Afwerking:
-
Neem de kuipjes uit de oven en de bakvorm, en bestrooi met de bloemsuiker. Serveer lauw of koud met de vanilleroom.