- Bewaar

- Bewaar
Appelmuffins
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Schil de appel en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout.
-
Klop de eieren op met de melk en de gesmolten boter.
-
Meng het droge bloemmengsel en de appelblokjes onder het vochtige eimengsel. Doe dat snel en roer niet te veel (er mogen nog klonters in het deeg zitten, dat maakt de muffins luchtiger).
-
Doe 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en verdeel er het deeg over. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de muffins uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.
-
Meng ondertussen de roomkaas met de vanillesuiker.
-
Versier de afgekoelde muffins met de gesuikerde roomkaas en de ontbijtgranen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Schil de appel en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout.
-
Klop de eieren op met de melk en de gesmolten boter.
-
Meng het droge bloemmengsel en de appelblokjes onder het vochtige eimengsel. Doe dat snel en roer niet te veel (er mogen nog klonters in het deeg zitten, dat maakt de muffins luchtiger).
-
Doe 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en verdeel er het deeg over. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de muffins uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.
-
Meng ondertussen de roomkaas met de vanillesuiker.
-
Versier de afgekoelde muffins met de gesuikerde roomkaas en de ontbijtgranen.