Appeltaart met marsepein
Appeltaart met marsepein

Appeltaart met marsepein

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 264 kcal
Vet 13.8 g
Koolhydraat 30.9 g
Eiwit 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Leg het kruimeldeeg samen met het bakpapier in een taartvorm. Leg er een vel bakpapier op en bedek volledig met bakparels of droge bonen. Bak 12 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakparels of bonen.

  4. Snij intussen de ongeschilde appelen in blokjes van ± 2 cm.

  5. Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit) en pers de sinaasappel. Voeg het sap toe aan de rozijnen.

  6. Snij de marsepein in kleine blokjes.

  7. Hak de pecannoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  8. Meng de appelblokjes met de rozijnen, de sinaasappelzeste, het kaneel en de pecannoten.

  9. Bereiding:
  10. Beleg de voorgebakken taartbodem met de appelmengeling en de marsepein. Bak 30 à 40 min. in de hete oven. Serveer lauw.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Leg het kruimeldeeg samen met het bakpapier in een taartvorm. Leg er een vel bakpapier op en bedek volledig met bakparels of droge bonen. Bak 12 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakparels of bonen.

  4. Snij intussen de ongeschilde appelen in blokjes van ± 2 cm.

  5. Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit) en pers de sinaasappel. Voeg het sap toe aan de rozijnen.

  6. Snij de marsepein in kleine blokjes.

  7. Hak de pecannoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  8. Meng de appelblokjes met de rozijnen, de sinaasappelzeste, het kaneel en de pecannoten.

  9. Bereiding:
  10. Beleg de voorgebakken taartbodem met de appelmengeling en de marsepein. Bak 30 à 40 min. in de hete oven. Serveer lauw.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 264 kcal
Vet 13.8 g
Koolhydraat 30.9 g
Eiwit 3.4 g

Bekijk het recept digitaal