Ardens gebraad in vruchtenpapillot
Ardens gebraad in vruchtenpapillot

Ardens gebraad in vruchtenpapillot

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 12.4 g
Koolhydraat 27.6 g
Eiwit 59.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de mirabellen uitlekken en ontpit ze. Snij de peren en de perziken (of de abrikozen) in blokjes. Schillen is niet nodig.

  3. Verwarm 1 eetl. boter in een kookpot en laat er de gesnipperde ui glazig in stoven.

  4. Voeg het fruit, de witte wijn en de Luikse siroop toe. Kruid met gember, kruidnagel, geplette koriander (het pletten gaat gemakkelijk tussen 2 lepels), Provençaalse kruiden en peper. Roer om en laat 2 min. stoven.

  5. Maak een stevige papillot met 2 vellen aluminiumfolie.

  6. Leg er het vlees in. Verdeel de vruchtenstoverij rond het vlees. Vouw de papillot goed dicht.

  7. Bereiding:
  8. Steek de barbecue aan. Gebruik houtskoolbriketten om het vuur langer aan te houden.

  9. Gril gedurende ongeveer 1 u 15 min. op een matig vuur. Indien nodig maakt u de papillot open om het gebraad voorzichtig om te draaien.

  10. Afwerking:
  11. Haal het gebraad uit de papillot en snij in sneden. Dien op met de vruchtenstoverij en de couscous.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de mirabellen uitlekken en ontpit ze. Snij de peren en de perziken (of de abrikozen) in blokjes. Schillen is niet nodig.

  3. Verwarm 1 eetl. boter in een kookpot en laat er de gesnipperde ui glazig in stoven.

  4. Voeg het fruit, de witte wijn en de Luikse siroop toe. Kruid met gember, kruidnagel, geplette koriander (het pletten gaat gemakkelijk tussen 2 lepels), Provençaalse kruiden en peper. Roer om en laat 2 min. stoven.

  5. Maak een stevige papillot met 2 vellen aluminiumfolie.

  6. Leg er het vlees in. Verdeel de vruchtenstoverij rond het vlees. Vouw de papillot goed dicht.

  7. Bereiding:
  8. Steek de barbecue aan. Gebruik houtskoolbriketten om het vuur langer aan te houden.

  9. Gril gedurende ongeveer 1 u 15 min. op een matig vuur. Indien nodig maakt u de papillot open om het gebraad voorzichtig om te draaien.

  10. Afwerking:
  11. Haal het gebraad uit de papillot en snij in sneden. Dien op met de vruchtenstoverij en de couscous.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 12.4 g
Koolhydraat 27.6 g
Eiwit 59.4 g

Bekijk het recept digitaal