- Bewaar

- Bewaar
Ardens gebraad in vruchtenpapillot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de mirabellen uitlekken en ontpit ze. Snij de peren en de perziken (of de abrikozen) in blokjes. Schillen is niet nodig.
-
Verwarm 1 eetl. boter in een kookpot en laat er de gesnipperde ui glazig in stoven.
-
Voeg het fruit, de witte wijn en de Luikse siroop toe. Kruid met gember, kruidnagel, geplette koriander (het pletten gaat gemakkelijk tussen 2 lepels), Provençaalse kruiden en peper. Roer om en laat 2 min. stoven.
-
Maak een stevige papillot met 2 vellen aluminiumfolie.
-
Leg er het vlees in. Verdeel de vruchtenstoverij rond het vlees. Vouw de papillot goed dicht.
-
Bereiding:
-
Steek de barbecue aan. Gebruik houtskoolbriketten om het vuur langer aan te houden.
-
Gril gedurende ongeveer 1 u 15 min. op een matig vuur. Indien nodig maakt u de papillot open om het gebraad voorzichtig om te draaien.
-
Afwerking:
-
Haal het gebraad uit de papillot en snij in sneden. Dien op met de vruchtenstoverij en de couscous.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de mirabellen uitlekken en ontpit ze. Snij de peren en de perziken (of de abrikozen) in blokjes. Schillen is niet nodig.
-
Verwarm 1 eetl. boter in een kookpot en laat er de gesnipperde ui glazig in stoven.
-
Voeg het fruit, de witte wijn en de Luikse siroop toe. Kruid met gember, kruidnagel, geplette koriander (het pletten gaat gemakkelijk tussen 2 lepels), Provençaalse kruiden en peper. Roer om en laat 2 min. stoven.
-
Maak een stevige papillot met 2 vellen aluminiumfolie.
-
Leg er het vlees in. Verdeel de vruchtenstoverij rond het vlees. Vouw de papillot goed dicht.
-
Bereiding:
-
Steek de barbecue aan. Gebruik houtskoolbriketten om het vuur langer aan te houden.
-
Gril gedurende ongeveer 1 u 15 min. op een matig vuur. Indien nodig maakt u de papillot open om het gebraad voorzichtig om te draaien.
-
Afwerking:
-
Haal het gebraad uit de papillot en snij in sneden. Dien op met de vruchtenstoverij en de couscous.