- Bewaar

- Bewaar
Ardens gebraad met aardappelpartjes en witloofslaatje met sinaasappel
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Winter Donker abdijbier Wijn Artisans Partisans 'Nature Enchantée' Chardonnay
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
45 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 4.
-
Rits de blaadjes van 2 takjes rozemarijn en hak grof. Snij de rode uien in partjes. Snij de ongeschilde appel in staafjes. Hak de walnootpitten grof. Pers de sinaasappel en het knoflook.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Schik in een ovenschaal en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Leg er 2 takjes rozemarijn op en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng intussen de grofgehakte rozemarijn, het knoflook, de uien en 1/3 van de olijfolie onder de aardappelpartjes. Kruid met zout.
-
Haal het gebraad uit de oven en schik er de aardappelpartjes rond. Zet nog 40 min. in de oven.
-
Verwijder intussen de harde kern uit het witloof en snij in reepjes. Meng het sinaasappelsap met 2 eetl. olijfolie, de honing en de mosterd. Kruid met peper en zout. Meng de dressing onder het witloof in een grote mengkom.
-
Meng de rucola net voor het serveren onder het witloofslaatje. Bestrooi met de appelstaafjes, de rozijnen en de gehakte walnootpitten en meng onder elkaar.
-
Snij het vlees in plakjes en verdeel samen met de aardappelen over de borden. Geef er het slaatje bij.
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Winter Donker abdijbier Wijn Artisans Partisans 'Nature Enchantée' Chardonnay
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
45 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 4.
-
Rits de blaadjes van 2 takjes rozemarijn en hak grof. Snij de rode uien in partjes. Snij de ongeschilde appel in staafjes. Hak de walnootpitten grof. Pers de sinaasappel en het knoflook.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Schik in een ovenschaal en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Leg er 2 takjes rozemarijn op en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng intussen de grofgehakte rozemarijn, het knoflook, de uien en 1/3 van de olijfolie onder de aardappelpartjes. Kruid met zout.
-
Haal het gebraad uit de oven en schik er de aardappelpartjes rond. Zet nog 40 min. in de oven.
-
Verwijder intussen de harde kern uit het witloof en snij in reepjes. Meng het sinaasappelsap met 2 eetl. olijfolie, de honing en de mosterd. Kruid met peper en zout. Meng de dressing onder het witloof in een grote mengkom.
-
Meng de rucola net voor het serveren onder het witloofslaatje. Bestrooi met de appelstaafjes, de rozijnen en de gehakte walnootpitten en meng onder elkaar.
-
Snij het vlees in plakjes en verdeel samen met de aardappelen over de borden. Geef er het slaatje bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Winter Donker abdijbier Wijn Artisans Partisans 'Nature Enchantée' Chardonnay