- Bewaar

- Bewaar
Ardens gebraad met erwten en peultjes
Onze drankensuggesties
Bier Malheur 10°
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de dille grof.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin.
-
Giet het bier en de kalfsfond er langs de rand van de kookpot bij en dek af. Laat 45 min. sudderen.
-
Stoom ondertussen de diepgevroren erwten en de peultjes gaar gedurende 15 min. in een andere kookpot.
-
Haal het gebraad uit de kookpot en hou warm. Voeg de room toe en laat inkoken tot een licht gebonden saus. Bind eventueel nog wat met instantsausbinder.
-
Breng de saus op smaak met peper en zout en roer er de gestoomde erwten en peultjes en de grof gesnipperde dille onder.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneetjes van 1 cm dik en verdeel over de borden samen met de groenten. Lepel er wat saus over en serveer met gekookte tarwegraantjes.
Onze drankensuggesties
Bier Malheur 10°
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de dille grof.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin.
-
Giet het bier en de kalfsfond er langs de rand van de kookpot bij en dek af. Laat 45 min. sudderen.
-
Stoom ondertussen de diepgevroren erwten en de peultjes gaar gedurende 15 min. in een andere kookpot.
-
Haal het gebraad uit de kookpot en hou warm. Voeg de room toe en laat inkoken tot een licht gebonden saus. Bind eventueel nog wat met instantsausbinder.
-
Breng de saus op smaak met peper en zout en roer er de gestoomde erwten en peultjes en de grof gesnipperde dille onder.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneetjes van 1 cm dik en verdeel over de borden samen met de groenten. Lepel er wat saus over en serveer met gekookte tarwegraantjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Malheur 10°