Ardens gebraad met erwten en peultjes
Ardens gebraad met erwten en peultjes

Ardens gebraad met erwten en peultjes

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 455 kcal
Vet 19.3 g
Koolhydraat 16 g
Eiwit 47.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de dille grof.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter in een grote kookpot en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin.

  5. Giet het bier en de kalfsfond er langs de rand van de kookpot bij en dek af. Laat 45 min. sudderen.

  6. Stoom ondertussen de diepgevroren erwten en de peultjes gaar gedurende 15 min. in een andere kookpot.

  7. Haal het gebraad uit de kookpot en hou warm. Voeg de room toe en laat inkoken tot een licht gebonden saus. Bind eventueel nog wat met instantsausbinder.

  8. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer er de gestoomde erwten en peultjes en de grof gesnipperde dille onder.

  9. Afwerking:
  10. Snij het gebraad in sneetjes van 1 cm dik en verdeel over de borden samen met de groenten. Lepel er wat saus over en serveer met gekookte tarwegraantjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de dille grof.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter in een grote kookpot en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin.

  5. Giet het bier en de kalfsfond er langs de rand van de kookpot bij en dek af. Laat 45 min. sudderen.

  6. Stoom ondertussen de diepgevroren erwten en de peultjes gaar gedurende 15 min. in een andere kookpot.

  7. Haal het gebraad uit de kookpot en hou warm. Voeg de room toe en laat inkoken tot een licht gebonden saus. Bind eventueel nog wat met instantsausbinder.

  8. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer er de gestoomde erwten en peultjes en de grof gesnipperde dille onder.

  9. Afwerking:
  10. Snij het gebraad in sneetjes van 1 cm dik en verdeel over de borden samen met de groenten. Lepel er wat saus over en serveer met gekookte tarwegraantjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 455 kcal
Vet 19.3 g
Koolhydraat 16 g
Eiwit 47.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Malheur 10°

Bekijk het recept digitaal