- Bewaar

- Bewaar
Ardens gebraad met spruitjesstoemp
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwijder (als dat nog niet gebeurd is) de buitenste blaadjes van de spruitjes, snij een stukje van het voetje en maak er een kruisje in.
-
Snij de aardappelen in blokjes.
-
Snipper de ui fijn.
-
Verwijder de korst van de kaas en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
Leg het gebraad in een ovenschotel en verdeel er 1 eetl. boter over. Strooi er de fijngesnipperde ui over en giet er de vleesbouillon over. Zet de schotel in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 1 u.
-
Kook de aardappelblokjes 15 min. in lichtgezouten water.
-
Voeg de spruitjes toe en laat nog 10 min. koken. Giet af.
-
Pureer de groenten en meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Doe er de blokjes kaas bij en roer tot ze gesmolten zijn.
-
Haal het gebraad uit de schotel. Maak de braadresten los en giet het vocht met de ui in een steelpan. Mix tot en gladde saus.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en serveer met de spruitjesstoemp. Bestrooi met de sesamzaadjes en lepel er de saus rond.
Deze stoemp past ook perfect bij vleesbrood.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwijder (als dat nog niet gebeurd is) de buitenste blaadjes van de spruitjes, snij een stukje van het voetje en maak er een kruisje in.
-
Snij de aardappelen in blokjes.
-
Snipper de ui fijn.
-
Verwijder de korst van de kaas en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
Leg het gebraad in een ovenschotel en verdeel er 1 eetl. boter over. Strooi er de fijngesnipperde ui over en giet er de vleesbouillon over. Zet de schotel in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 1 u.
-
Kook de aardappelblokjes 15 min. in lichtgezouten water.
-
Voeg de spruitjes toe en laat nog 10 min. koken. Giet af.
-
Pureer de groenten en meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Doe er de blokjes kaas bij en roer tot ze gesmolten zijn.
-
Haal het gebraad uit de schotel. Maak de braadresten los en giet het vocht met de ui in een steelpan. Mix tot en gladde saus.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en serveer met de spruitjesstoemp. Bestrooi met de sesamzaadjes en lepel er de saus rond.
Deze stoemp past ook perfect bij vleesbrood.