Ardens gebraad met spruitjesstoemp
Ardens gebraad met spruitjesstoemp

Ardens gebraad met spruitjesstoemp

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 679 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 45.1 g
Eiwit 70.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder (als dat nog niet gebeurd is) de buitenste blaadjes van de spruitjes, snij een stukje van het voetje en maak er een kruisje in.

  4. Snij de aardappelen in blokjes.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Verwijder de korst van de kaas en snij in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Leg het gebraad in een ovenschotel en verdeel er 1 eetl. boter over. Strooi er de fijngesnipperde ui over en giet er de vleesbouillon over. Zet de schotel in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 1 u.

  9. Kook de aardappelblokjes 15 min. in lichtgezouten water.

  10. Voeg de spruitjes toe en laat nog 10 min. koken. Giet af.

  11. Pureer de groenten en meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Doe er de blokjes kaas bij en roer tot ze gesmolten zijn.

  12. Haal het gebraad uit de schotel. Maak de braadresten los en giet het vocht met de ui in een steelpan. Mix tot en gladde saus.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in sneetjes en serveer met de spruitjesstoemp. Bestrooi met de sesamzaadjes en lepel er de saus rond.

Tip

Deze stoemp past ook perfect bij vleesbrood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder (als dat nog niet gebeurd is) de buitenste blaadjes van de spruitjes, snij een stukje van het voetje en maak er een kruisje in.

  4. Snij de aardappelen in blokjes.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Verwijder de korst van de kaas en snij in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Leg het gebraad in een ovenschotel en verdeel er 1 eetl. boter over. Strooi er de fijngesnipperde ui over en giet er de vleesbouillon over. Zet de schotel in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 1 u.

  9. Kook de aardappelblokjes 15 min. in lichtgezouten water.

  10. Voeg de spruitjes toe en laat nog 10 min. koken. Giet af.

  11. Pureer de groenten en meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Doe er de blokjes kaas bij en roer tot ze gesmolten zijn.

  12. Haal het gebraad uit de schotel. Maak de braadresten los en giet het vocht met de ui in een steelpan. Mix tot en gladde saus.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in sneetjes en serveer met de spruitjesstoemp. Bestrooi met de sesamzaadjes en lepel er de saus rond.

Tip

Deze stoemp past ook perfect bij vleesbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 679 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 45.1 g
Eiwit 70.2 g

Bekijk het recept digitaal