Ardense kotelet met pappardelle in champignonroomsaus
Ardense kotelet met pappardelle in champignonroomsaus

Ardense kotelet met pappardelle in champignonroomsaus

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 938 kcal
Vet 50.2 g
Verzadigd vet 24.4 g
Koolhydraat 77.1 g
Suiker 11.9 g
Vezel 11.8 g
Eiwit 38.9 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien fijn.

  3. Snij de preien in de lengte in 2 en dan in fijne reepjes.

  4. Pluk de blaadjes van het plantje dragon en snipper de grootste grof.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Smelt intussen de boter in een grote pan en stoof de prei, de champignons en de ui ± 5 min. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten en laat nog 1 min. stoven. Giet er de room bij en kruid met peper en zout. Laat 1 min. doorkoken op een hoog vuur. Voeg ten slotte de dragon toe.

  9. Verhit de olijfolie in een andere pan en bak het vlees ± 5 min. aan elke kant.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de pappardelle en de Ardense koteletten over de borden. Werk af met de champignonroomsaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien fijn.

  3. Snij de preien in de lengte in 2 en dan in fijne reepjes.

  4. Pluk de blaadjes van het plantje dragon en snipper de grootste grof.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Smelt intussen de boter in een grote pan en stoof de prei, de champignons en de ui ± 5 min. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten en laat nog 1 min. stoven. Giet er de room bij en kruid met peper en zout. Laat 1 min. doorkoken op een hoog vuur. Voeg ten slotte de dragon toe.

  9. Verhit de olijfolie in een andere pan en bak het vlees ± 5 min. aan elke kant.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de pappardelle en de Ardense koteletten over de borden. Werk af met de champignonroomsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 938 kcal
Vet 50.2 g
Verzadigd vet 24.4 g
Koolhydraat 77.1 g
Suiker 11.9 g
Vezel 11.8 g
Eiwit 38.9 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Tripel Blond abdijbier Wijn Les Sarmentelles `Vieilles Vignes' A.O.P. Beaujolais Villages

Bekijk het recept digitaal