Ardense vinken met tomaten en boontjes
Ardense vinken met tomaten en boontjes

Ardense vinken met tomaten en boontjes

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 537 kcal
Vet 32.2 g
Koolhydraat 32.3 g
Eiwit 28.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de lente-uitjes in stukjes van 2 cm.

  3. Snij de tomaten in stukjes.

  4. Spoel de krielaardappelen.

  5. Snipper de sjalotten en de basilicumblaadjes fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpan en bak de diepgevroren Ardense vinken aan beide zijden gedurende 5 min. op een zacht vuurtje. Voeg de sjalotten toe en laat 1 min. meebakken.

  8. Voeg de krielaardappelen toe, samen met de tomatenstukjes, de diepgevroren prinsessenbonen, de rietsuiker, het paprikapoeder, het blaadje laurier, de takjes tijm en het gedroogde basilicum. Overgiet met 2 dl water, dek af en laat 25 à 30 min. zachtjes sudderen.

  9. Voeg de jonge uitjes en 2 eetl. rodewijnazijn toe. Kruid met -peper en zout. Dek af en laat 5 min. sudderen.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi met het fijngesnipperde basilicum en dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de lente-uitjes in stukjes van 2 cm.

  3. Snij de tomaten in stukjes.

  4. Spoel de krielaardappelen.

  5. Snipper de sjalotten en de basilicumblaadjes fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpan en bak de diepgevroren Ardense vinken aan beide zijden gedurende 5 min. op een zacht vuurtje. Voeg de sjalotten toe en laat 1 min. meebakken.

  8. Voeg de krielaardappelen toe, samen met de tomatenstukjes, de diepgevroren prinsessenbonen, de rietsuiker, het paprikapoeder, het blaadje laurier, de takjes tijm en het gedroogde basilicum. Overgiet met 2 dl water, dek af en laat 25 à 30 min. zachtjes sudderen.

  9. Voeg de jonge uitjes en 2 eetl. rodewijnazijn toe. Kruid met -peper en zout. Dek af en laat 5 min. sudderen.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi met het fijngesnipperde basilicum en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 537 kcal
Vet 32.2 g
Koolhydraat 32.3 g
Eiwit 28.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château La Croix de Paty A.C. Côtes de Bourg Wijn Tarapaca Merlot Chili

Bekijk het recept digitaal