Artisjokken à la barigoule
Artisjokken à la barigoule

Artisjokken à la barigoule

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 269 kcal
Vet 5.4 g
Verzadigd vet 0.8 g
Koolhydraat 36.2 g
Suiker 32.3 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 7.2 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Pers de citroen boven een kom met water.

  4. Snij de bodem van de artisjokken (laat zo'n 3 cm van de steel eraan). Dompel ze even in het citroenwater. Verwijder de harde buitenste blaadjes en snij tot tegen de rand van het hart. Verwijder het hooi met een meloenlepel. Schil de bodem en het steeltje van de artisjokken. Leg de artisjokbodems in het citroenwater.

  5. Schil de wortelen en snij in blokjes.

  6. Snipper de ui fijn en plet de knoflookteentjes.

  7. Pluk de blaadjes kervel.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de ui, de wortelen en de artisjokharten toe. Stoof enkele minuten. Kruid met peper, zout en het kruidentuiltje. Laat nog enkele minuten stoven en roer regelmatig.

  10. Blus met de wijn, zet het vuur hoger en laat tot de helft inkoken.

  11. Voeg de geplette knoflookteentjes en 20 cl water toe. Breng aan de kook en dek af. Laat min. 1 u. sudderen op een zacht vuur.

  12. Verwijder het kruidentuiltje en meng er de kervel onder.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de artisjokken over diepe borden en schep er de groentesaus rond. Geef er eventueel een stukje stokbrood bij

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Pers de citroen boven een kom met water.

  4. Snij de bodem van de artisjokken (laat zo'n 3 cm van de steel eraan). Dompel ze even in het citroenwater. Verwijder de harde buitenste blaadjes en snij tot tegen de rand van het hart. Verwijder het hooi met een meloenlepel. Schil de bodem en het steeltje van de artisjokken. Leg de artisjokbodems in het citroenwater.

  5. Schil de wortelen en snij in blokjes.

  6. Snipper de ui fijn en plet de knoflookteentjes.

  7. Pluk de blaadjes kervel.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de ui, de wortelen en de artisjokharten toe. Stoof enkele minuten. Kruid met peper, zout en het kruidentuiltje. Laat nog enkele minuten stoven en roer regelmatig.

  10. Blus met de wijn, zet het vuur hoger en laat tot de helft inkoken.

  11. Voeg de geplette knoflookteentjes en 20 cl water toe. Breng aan de kook en dek af. Laat min. 1 u. sudderen op een zacht vuur.

  12. Verwijder het kruidentuiltje en meng er de kervel onder.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de artisjokken over diepe borden en schep er de groentesaus rond. Geef er eventueel een stukje stokbrood bij

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 269 kcal
Vet 5.4 g
Verzadigd vet 0.8 g
Koolhydraat 36.2 g
Suiker 32.3 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 7.2 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Le Sablou Sauvignon Blanc A.O.P. Bergerac

Bekijk het recept digitaal