Asperge-hampakketjes
Asperge-hampakketjes

Asperge-hampakketjes

30 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 304 kcal
Vet 23.1 g
Koolhydraat 13.1 g
Eiwit 10.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Kook het ei 10 min. hard en laat afkoelen.

  4. Kook de asperges 6 min. in lichtgezouten water. Laat uitlekken en dep droog. Wikkel telkens 1 sneetje ham rond 3 asperges en besmeer met de mosterd.

  5. Smelt de boter in een pannetje en bestrijk er de brickdeegvellen mee. Leg 1 hamrolletje onder aan elk brickdeegvel en rol strak op tot de helft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op. Kleef dicht met gesmolten boter.

  6. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven, op een bakplaat met bakpapier.

  7. Snipper intussen het bieslook, de peterselie en de sjalot fijn. Pel het ei, prak het eigeel en snij het eiwit fijn.

  8. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Kook het ei 10 min. hard en laat afkoelen.

  4. Kook de asperges 6 min. in lichtgezouten water. Laat uitlekken en dep droog. Wikkel telkens 1 sneetje ham rond 3 asperges en besmeer met de mosterd.

  5. Smelt de boter in een pannetje en bestrijk er de brickdeegvellen mee. Leg 1 hamrolletje onder aan elk brickdeegvel en rol strak op tot de helft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op. Kleef dicht met gesmolten boter.

  6. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven, op een bakplaat met bakpapier.

  7. Snipper intussen het bieslook, de peterselie en de sjalot fijn. Pel het ei, prak het eigeel en snij het eiwit fijn.

  8. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 304 kcal
Vet 23.1 g
Koolhydraat 13.1 g
Eiwit 10.7 g

Bekijk het recept digitaal